30. jun – Besplatni tretmani odvikavanja od pušenja

0
353

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) organizvalo je još jedan besplatan tretman odvikavanja od pušenja.
Dolazak ljeta prije nekoliko dana (21.juna) i godišnji odmori koji su pred nama su povod održavanja Savjetovališta za odvikavanje od pušenja i to nakon tačno 13. godina od donošenja Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda u Skupštini Crne Gore.
Iz CDPR ističu da je ogroman broj osoba koji su pohađali njihove tretmane, od kojih su mnogi postali nepušači. Časovi su za polaznike besplatni.
Želja CDPR –a je da što više pušača u Podgorici i svakako Crnoj Gori dočeka budućnost bez cigareta i ostavi pušenje. Takođe se nadaju da je poslije trinaest godina od donošenja, u ondašnjoj Skupštini Republike Crne Gore, konačno sazrelo vrijeme da se počne poštovati Zakon o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, sa njegovim izmjenama i dopunama iz 2011 i 2015. Godine.
Tretman traje nedjelju dana, a pored pripremnog časa sadrži još pet časova odvikavanja od pušenja. Način odvikavanja od pušenja po kojem se radi u CDPR-a je metod proslavljenog američkog profesora Vejn Mek Farlanda, koji je do sada dao najbolje rezultate kod ostavljanja duvanskih proizvoda, kako u regionu, tako i u cijelom svijetu.