26. septembar – Jubilej ljekarske struke – Srbija

0
294

Pod pokroviteljstvom predsjednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, svečanom akademijom je u holu Pokrajinske vlade obiljeležen jubilej 70 godina postojanja Društva ljekara Vojvodine Srpskog ljekarskog društva.
Mirović je čestitajući članovima institucije jubilej, zahvalio se predstavnicima ljekarske struke na ogromnim naporima koje čine da, prije svega, svojim radom, posvećenošću, profesionalizmom i znanjem koje posjeduju unapređuju zdravstveni sistem u Autonomnoj pokrajini Vojvodini.
– Pokrajinska vlada je zdravstvo stavila ne u sam vrh, nego u vrh prioriteta, jer želimo da obezbijedimo jedan novi sistem koji će svima vama pomoći da ona znanja koja imate, koja su vrhunska i predstavljaju ponos Vojvodine, upotrijebite u cilju zdravstvene zaštite stanovništva, posebno najmlađih – poručio je predsjednik Mirović.
Podsjetio je prisutne i na investicije koje je Pokrajinska vlada preduzela za unapređivanje zdravstva u Vojvodini, te za kratko vrijeme realizovala nekoliko značajnih projekata. Zdravstveni sistem u pokrajini će biti bogatiji za tri angio sale, i izrazio je zahvalnost Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici, koji čini značajne napore na edukaciji kolega iz regionalnih bolnica u Subotici, Zrenjaninu i Somboru, da cio sistem koji nije bio dostupan Vojvodini do prije nekoliko mjeseci bude adekvatno primijenjen.