29. oktobar – Cetinjani najbolji u vakcinaciji

0
167

U Cetinju je do 20. oktobra protiv COVID 19 infekcije imunizovano više od 52 odsto građana i to pojedinačno najbolji rezultat po opštinama u Crnoj Gori, saopštila je ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović. Ona je tokom posjete Opštoj bolnici (OB) Danilo Prvi pohvalila napore ljekara i svih zaposlenih u zdravstvu na Cetinju.

Dr Borovinić Bojović rekla da je OB Danilo Prvi jedna od starteški najvažnijih u državi, jer se u njoj liječe, osim stanovnika Prijestonice, i građani sa juga i iz ostalih opština. Kazala je da je u razgovoru sa kolegama i menadžmentom bolnice dogovoreno niz aktivnosti kako bi bili dodatno ojačani kadrovski i dijagnostički kapaciteti OB Cetinje.

– Ministarstvo zdravlja će prevashodno obratiti pažnju na određene specijalnosti i specijalističke usluge koje se tradicionalno rade u OB Cetinje – dodala je dr Borovinić Bojović, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Navodi se da je zamjenica direktora, Suzana Ivanović navela je da se nada da će ta ustanova u saradnji sa Ministarstvom, uspjeti da riješi aktuelnu problematiku.

Dr Borovinić Bojović nakon bolnice, obišla i cetinjski Dom zdravlja. Ona je, kako se navodi, pohvalila zavidne rezultate Doma zdravlja u kom se, nedjeljno, uradi blizu pet hiljada svih vrsta pregleda.

Dr Borovinić Bojović posebno je istakla solidarnost koju pokazuje ta ustanova prema bolnici i Hitnoj pomoći kojima ustupa prostorije za ambulantne preglede.

– Vrijeme je da svi prepoznamo značaj domova zdravlja koji su, vjerujem, pokrili oko 80 odsto COVID slučajeva – kazala je dr Borovinić Bojović.