30. avgust – Ozelenjavanjem dvorišta do ekološke svijesti

0
43

Klinički centar Crne Gore (KCCG) u saradnji sa Agencijom za zaštitu životne sredine pokrenuo je akciju Za ljepšu i zdraviju Crnu Goru u cilju obilježavanja 30 godina od usvajanja Deklaracije o ekološkoj državi.

Tim povodom danas su direktorica Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), dr Ljiljana Radulović i VD direktora Agencije za zaštitu životne sredine Milan Gazdić
potpisala Ugovor o poslovnoj saradnji.

Dr Radulović je kazala da je u planu ozeljenjavanje dvorišta KCCG, navodeći da se nada da će, nakon prestanka zatvorenog režima rada, dvorište biti mjesto za opuštanje pacijenata i zaposlenih.

– Jedna od osnovnih ideja jeste, kada se uljepša dvorište, da će se malo više paziti na okolinu cijele zemlje i da će nakon tri decenije, Crna Gora postati ekološka i u navikama naših građana – rekla je dr Radulović.

U KCCG je otvorena i izložba fotografija na kojoj se prikazuju prirodne ljepote Crne Gore.

– Uskoro planiramo da fotografije uljepšaju i prostor gdje se nalaze i sami pacijenti u Polikliničkom dijelu KCCG, ali i ostatku hodnika same bolnice – kazala je dr Radulović.

– Cilj akcije Za ljepšu i zdraviju Crnu Goru jeste da se zahvale medicinskim radnicima za žrtvu za vrijeme pandemije – kazao je Gazdić.

On je objasnio da će tom akcijom, pored KCCG, biti obuhvaćene i opšte bolnice u Beranama i Pljevljima.

– Za sada imamo donaciju od Elektroprivrede od oko deset hiljada eura. Akcijom će biti obuhvaćeno ozelenjavanje površina, uređenje unutrašnjih prostorija tih bolnica i niz akcija edukacije – rekao je Gazdić.