30. maj – TIKA ulaže u Berane

0
322

Predsjednik beranske Opštine Dragoslav Šćekić se u razgovoru sa turskom ambasadorkom Songul Ozan zahvalio razvojnoj agenciji TIKA koja je kroz svoje projekte donirala senzornu sobu Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, kao i zbog predstojećeg projekta uređenja parka pored Lima.

Ambasadorka Turske Songul Ozan boravila je u radnoj posjeti Beranama, sa svojim saradnicima. Na sastanku sa turskom delegacijom, Šćekić je upoznao goste sa aktivnostima lokalne uprave. Govorio je o privrednoj slici Berana i mogućnostima koja nudi Biznis zona na Rudešu.
– Posebno je iskazao zahvalnost turskoj Agenciji za međunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA zbog projekata koji su realizovani i koji su tek u planu u Beranama.

Ambasadorka je istakla je da veliki značaj pridaju saradnji sa Opštinom Berane.
Najavila je dalju saradnju kroz projekte TIKE, kao i Instituta Yunus Emre i najavila ponovnu posjetu kako bi razmotrili potencijale Berana, u oblasti privrednih ulaganja, turizma, kulture.
Koordinator TIKE u Crnoj Gori Enver Resulogulari najavio je uređenje gradskog parka donacijom TIKE, kao i aktivnost dodjele plastenika poljoprivrednicima.