30. septembar – Jutjub će blokirati sadržaje koji se protive vakcinaciji

0
55

Jutjub će blokirati sadržaj koji se protivi vakcinaciji objavili su danas iz ove kompanije u blogu, prenosi Radio slobodna Evropa (RSE). Ovim potezom idu dalje od zabrane lažnih vijesti o vakcinama i uključuju sadržaj u kojem se nalaze dezinformacije o drugim odobrenim vakcinama.

Primjeri sadržaja koji neće biti dopušteni na Jutjubu uključuju i tvrdnje da vakcina protiv gripa uključuje neplodnost i da MMR vakcina, koja štiti od boginja, zauški, rubeole može izazvati autizam.

Kompanija koja se nalazi u vlasništvu Alfabeta, odnosno Gugla, takođe zabranjuje i kanale koji se povezuju sa nekoliko istaknutih aktivista koji se protive vakcinama, uključujući Roberta Kenedija mlađeg, advokata za životnu sredinu i sina pokojnog američkog senatora Roberta Kenedija, kao i objave Džozefa Merkole, američkog zagovornika homeopatije.

Ovaj potez je uslijedio nakon što su Jutjub i drugi tehnološki giganti poput Fejsbuka i Tvitera kritikovani jer ne čine dovoljno da zaustave širenje lažnih zdravstvenih informacija na svojim stranicama.