Decembar 2016.g – AKTIVNOSTI ZAVODA ZA TRANSFUZIJU KRVI

0
465

unnamedDruštvo dobrovoljnih davalaca krvi Danilovgrad organizovalo je akciju dobrovoljnog davanja krvi u Domu zdravlja u tom gradu. U akciji je učestvovalo oko 120 davalaca krvi. Studenti Prirodno-matematičkog fakulteta iz Podgorice i zaposleni u Dječjem domu “Mladost” u Bijeloj, Herceg Novi, organizovali su akcije dobrovoljnog davanja krvi. U odvojenim akcijama učestvovalo je ukupno oko 45 davalaca krvi. Zaposleni u Direkciji Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) organizovali su akciju dobrovoljnog davanja krvi u Zavodu za transfuziju krvi u Podgorici. U akciji je učestvovalo oko 15 davalaca krvi. Društvo dobrovoljnih davalaca krvi Podgorica organizovalo je akciju davanja krvi u Zavodu za transfuziju krvi u Podgorici. U akciji je učestvovalo skoro 100 davalaca krvi. Kompanija Unika osiguranje u saradnji sa Kapital plaza centrom i partnerima organizovala je akciju dobrovoljnog davanja krvi u Podgorici. U akciji je učestvovalo oko 80 davalaca krvi. Grupa visokoškolaca koji studiraju u inostranstvu organizovala je akciju dobrovoljnog davanja krvi u Zavodu za transfuziju krvi u Podgorici. U akciji je učestvovalo oko 10 studenata. Nakon akcije, studenti su u pratnji direktorke Zavoda, prim. dr Gordane Rašović, obišli zgradu Zavoda, gdje im je dr Rašović predstavila sistem organizacije i način funkcionisanja Zavoda, sa naglaskom na postupak kolekcije, pripreme i distribucije komponentne terapije.

Zaposleni u kompaniji Sava Montenegro organizovali su tradicionalnu akciju u Zavodu za transfuziju krvi u Podgorici. U akciji je učestvovalo oko 20 davalaca krvi.
Zavod za transfuziju krvi Crne Gore, u saradnji sa kompanijom IDEA, organizovao je novogodišnje druženje djece roditelja članova NVO Zinak sa Djeda Mrazom. Osim podjele novogodišnjih poklona, Djed Mraz je mališane upoznao sa dobrovoljnim davalaštvom krvi, a i svojim primjerom pokazao kako izgleda davanje krvi u praksi. – Učite i vi djecu da jednog dana postanu plemeniti ljudi – dobrovoljni davaoci krvi, jer krv se ne može nabaviti bilo gdje i ne postoji lijek koji može zamijeniti krv – kazala je izvršna direktorka NVO Zinak, Nikoleta Strugar. Mališani su u znak zahvalnosti Zavodu poklonili crteže koji oslikavaju njihovo viđenje dobrovoljnog davalaštva krvi.