Još šira ponuda proizvoda za pacijente i potrošače u Crnoj Gori

0
288

Saopštenje za javnost

  • Od ovog decembra Hemofarm za crnogorsko tržište prometuje poznate proizvode kompanije Sanofi, poput lijeka protiv kašlja Bisolvon, probiotika Enterogermina i laksativa Dulcolax.
  • U okviru sporazuma o distribuciji zdravstvenih proizvoda široke potrošnje u 20 evropskih zemalja, Štada i Hemofarm za potrošače u Crnoj Gori učiniće dostupnim sedam brendova (11 proizvoda) francuske kompanije Sanofi.
  • Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarma: „Naš cilj je da na svaku bolest ili tegobu odgovorimo adekvatnim lijekom ili preventivom. Širenjem našeg asortimana brendovima kao što su Bisolvon i Dulcolax, potvrđujemo koliko smo pouzdan partner ljekarima, farmaceutima, pacijentima i potrošačima širom zemlje.”

20. decembar 2021. – Hemofarm koji posluje u okviru Štada grupe, preuzeo je distribuciju i prometovanje asortimana brendova široke potrošnje kompanije Sanofi, čime je dodatno proširio ponudu proizvoda za pacijente i potrošače u Crnoj Gori. Lijek protiv kašlja Bisolvon, probiotik Enterogermina i laksativ Dulcolax samo su neki od poznatih brendova koji su pokriveni ugovorom između Štade i Sanofija, a biće dostupni u Crnoj Gori posredstvom Hemofarma.

Sredinom ove godine Štada i Sanofi zaključile su sporazum za 20 evropskih zemalja, među kojima je i Crna Gora, na osnovu kojeg će Štada biti nadležna za distribuciju i prometovanje Sanofijevog portfolija na ovim tržištima. Sporazum dvije multinacionalne kompanije obuhvata distribuciju oko 50 Sanofijevih brendova, među kojima su proizvodi za ublažavanje kašlja i prehlade, protiv alergija, za ublažavanje bolova, za bolji rad organa za varenje, dodaci ishrani itd. Na tržištu Crne Gore biće dostupno 11 proizvoda unutar sedam brendova, među kojima su lijek protiv kašlja Bisolvon, probiotik Enterogermina, laksativ Dulcolax, biljni lijek za ublažavanje bolesti jetre Essentiale Forte i dr.

Prema riječima generalnog direktora Hemofarma Ronalda Zeligera, ova kompanija svakodnevno potvrđuje koliko je važan partner pacijentima i potrošačima u Crnoj Gori, kao i cijelom zdravstvenom sistemu, jer konstantno širi asortiman proizvoda, ulaže u njegovo osavremenjivanje i trudi se da na svaku bolest i tegobu odgovori adekvatnim lijekom i preventivom. „Naš široki portfolio ljekova i medicinskih sredstava predstavlja odgovor struke i nauke savremenim farmaceutskim rješenjima za brojne bolesti i tegobe pacijenata. Dodavanjem novih brendova kao što su Bisolvon i Dulcolax, Hemofarm potvrđuje koliko je pouzdan partner ljekarima, farmaceutima, pacijentima i potrošačima širom zemlje, jer nudi moderna rješenja za različite zdravstvene probleme ljudi“, ističe direktor Zeliger.

Distribucijom ljeka Bisolvon, Hemofarm na početku zimske sezone proširuje postojeći portfolio brendova za kašalj, prehladu i respiratorne bolesti, dok je kategorija digestivnog zdravlja upotpunjena sa Essentiale Forte za ublažavanje bolesti jetre. Kroz Allegru, na bazi feksofenadina, Hemofarm dopunjuje  postojeći asortiman preparata za alergijske reakcije.