Oktobar 2019. – Aktivnosti Zavoda za transfuziju krvi

0
322

Misija OEBS-a u Crnoj Gori realizovala je akciju dobrovoljnog doniranja krvi, u kojoj je učestvovalo oko 10 davalaca krvi. Organizujući dobrovoljno davanje krvi u Zavodu za transfuziju krvi Crne Gore, kolektiv Misije OEBS-a u Crnoj Gori zadovoljan je odzivom zaposlenih u organizaciji i nadaju se da će ovo postati redovna praksa.

– Davanje krvi je važno, ne samo kao odgovor na katastrofalne događaje, već i kao redovna aktivnost, kako bi se osiguralo da su bezbjedne zalihe krvi uvijek dostupne – kazali su u Misiji.

– Podsjećamo da krv može donirati svaka zdrava osoba starosti između 18 i 65 godina, u jednom od osam organizacionih djelova Zavoda. Muškarci mogu donirati krv na svaka tri mjeseca, dok je za žene potrebno da prođu četiri mjeseca između dvije donacije krvi – kazali su iz Zavoda.

U prostorijama Zavoda za transfuziju krvi u Podgorici, Crkvena opština Danilovgrad realizovala je tradicionalnu akciju darivanja krvi, u kojoj je učestvovalo više od 20 davalaca krvi.

Takođe, Crveni krst Tuzi, u saradnji sa Opštinom Tuzi, realizovao je akciju u kojoj se humanom pozivu odazvalo oko 15 građana.

Zaposleni u Upravi za statistiku Monstat organizovali su tradicionalnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi u Podgorici. U akciji, koja je organizovana povodom obilježavanja Svjetskog dana statistike, 20. oktobra, učestvovalo je oko 10 davalaca krvi.

Zaposleni u Privrednoj komori organizovali su tradicionalnu godišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija je održana u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi u Podgorici, a učestvovalo je oko 10 davalaca krvi.

Zaposleni u kompaniji Entext organizovali su danas treću ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi, a učestvovalo je oko 15 davalaca krvi.