Poliklinika Vita

0
3965

[heading] Predstavljamo: Polikinika Vita [/heading] Poliklinika „Vita” osnovana je marta 2005. godine. Registrovana je kod Ministarstva zdravlja i sačinjena od dvije ordinacije i to: Internističko-kardiološke i Ginekološke, a orga­nizaciono posluje u sastavu AS MEDIPH-a. Ona danas predstavlja sinonim za mjesto na kome se sa potrebnom pažnjom prema svakom pacijentu obezbjeđuje vrhunsko internističko, kardiološko i ginekološko liječenje.

Naša specijalistička internističko-kardiološka ordinacija opremljena je kompletnom savremenom neinvazivnom dijagnostičkom ap­araturom koja može da pokaže potpunu sliku i stanje kardiovaskularnog sistema kao i da ot­krije početne promjene i poremećaje. Cilj nam je da utvrdimo sve faktore rizika za eventualni nastanak neželjenih kardiovaskularnih doga­đaja, a mjerama koje ćemo savjetovati i preduzeti želimo da doprinesemo kvalitetnom i dugovječnom životu naših pacijenata. Za sve to pobrinuće se naš tim stručnjaka:

Nosilac posla: internista kardiolog prim. dr Ljiljana Lila Perović;

Konsultanti: internista kardiolog akademik prof. dr Miodrag Mišo Ostojić – specijalista interne medicine – kardiolog KCS, profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu; Doktor medicine, specijalista Lazar Angelkov, KC Dedinje, bavi se elektrofrziologijom, ugradnjom pejsmejkera i deffbrilatora.

Usluge:

Čitav sistem za ergometriju, sa tredmilom, holterima za pri­tisak i EKG-om marke „Meditech”, Ultrazvučni aparat marke „Toshiba”, novije generacije, Radimo i metodu „Stres EHO”, koja određuje da li je kod kar­diološkog pacijenta potrebno raditi kateterizaciju.

Pored stručnjaka iz kardiologije, čast nam je sarađivati sa poznatim stručnjacima iz svijeta ginekologije, kao što je prim. dr sc. med. Saša Raičević, spec. ginekologije i aku­šerstva. On je predavač na Medicinskom fakultetu u Podgorici, koji sa svojim timom obavlja standardne ginekološke preglede, preglede trudnica, usluge savjetovanja za izbor kontraceptivnih sredstava, razmatra probleme menopauze i steriliteta.

Tu smo da pružimo kvalitetno i profesionalno pra­ćenje trudnoće, tako što uz stručne preglede i savjete rješa­vamo sve Vaše probleme, dileme i potpuno Vas pripremamo da sačekate svoju bebu.

Ginekološke usluge:

– Papa test, kolposkopija, brisevi

– Otklanjanje kondiloma

– Liječenje polnih bolesti

– Ultrazvučno snimanje vaginalnom i abdominalnom sondom

– Videokolposkop – rano otkrivanje tumora na grliću materice

– CTG aparat za mjerenje kontrakcije materice i rada srca bebe prije porođaja

– Rano otkrivanje pola i anomalija.

Kada je riječ o daljem jačanju kadrovskih potencijala može se navesti i podatak da su predstavnici poliklinike „Vita” trenutno u pregovorima o saradnji sa prof. dr Idom Jovanović, koja je direktor Dječije kardiologije na Dječijoj klinici u Tiršovoj u KCS-u. Profesorka bi radila ultrazvučnu dijagnostiku trudnica u ranom začetku, kako bi kontrolisala razvoj srca kod beba. Ovo je značajno navesti jer je postalo evidentno da je posljednjih godina povećan broj pojava srčanih anomalija kod beba. Takođe, u cilju ostvarivanja profesionalne saradnje, u pregovorima smo sa prof. dr Violetom Vučinić, pulmologom specijalizovanim za liječenje sarkoze.