Recept za dugovječnu ljepotu

0
451

[heading size=”6”]Dr Hauard Murad (Howard Murad), jedan od najuspješnijih i najuticajnijih svjetskih dermatologa, otkriva da eliksir mladosti već postoji, objašnjava moć ćelijske vode i priznaje da se neće primiritii dok svojim radom ne pomogne svima koji tragaju za optimalnim zdravljem [/heading]

Dr Murad je dermatolog, farmaceut i predaje kliničku dermatologiju na prestižnom UCLA-ju (Univerzitet Kalifornije u Los Anđelesu). On je inovator sa 18 registrovanih patenata iz oblasti dermatologije, kreator je nove teorije o starenju pod nazivom „nauka ćelijske vode” (Science of Cellular Water™) i drugačijeg pristupa zdravlju -„inkluzivno zdravlje” (Inclusive Health™). Dr Murad je upravo objavio četvrtu knjigu „Tajna vode”, koju smatra svojim najznačajnijim pisanim djelom. Vlasnik je kozmetičke kompanije Murad, rodonačelnik koncepta medicinskog spa centra, a sada i centara za inkluzivno zdravlje (Murad Inclusive Health Center™). Još uvijek redovno viđa pacijente, a do sada ih je imao više od pedeset hiljada.

Prijatelji i saradnici kažu da je njegova harizma potpuno autentična: istraživački duh, dobro srce, blag u govoru, neumoran u radu i uvijek ispred svog vremena. Slogan mu je: „Zašto da mi dan bude loš kad može da bude dobar.” Mladolik je, veoma njegovan, ali nikad prenaglašeno nalickan. Uvijek nosi kravate zanimljivog dezena. Od boja najviše voli ljubičastu. Veliki je pobornik zdrave ishrane, ali i uzrečice: „Prije ljekova bješe hrana, a prije hrane čokolada”. Iako ne krije godine, kaže da godina rođenja nije ni djelićem odgovorna za naše zdravlje koliko mi sami.

TAJNA VODE

Doktore Murad, upravo ste izdali knjigu „Tajna vode”. O kakvoj tajni je riječ ?

„Nauka ćelijske vode” je moja teorija o starenju i prevenciji obolijevanja, potkrijepljena velikim brojem istraživanja i rezultata u praksi, o kojima pišem u knjizi, sa željom da što više ljudi na svijetu dostigne optimalno zdrav­lje i ljepotu.

Kako je nastala „nauka ćelijske vode” ? Nije se dogodilo odjednom. Počelo je tako što sam primijetio da kad krenem u duge šetnje u prirodi brzo ožednim. Onda sam pokušao da osluškujem svoje tijelo i da razumijem zašto sam žedan: da li zbog dejstva slobodnih radikala, ili upalnih procesa, ili nekog drugog oštećenja ćelija. Počeo sam da eksperimentišem: da koristim antioksidanse, poput vitamina C i E, i antiinflamatore – u to vrijeme aspirin. Htjeo sam da ojačam ćelije te sam počeo da uzimam tablete lecitina. Jedna misao je vodila ka drugoj, dok konačno nisam sagledao sve faktore koji dovode do gubitka vode u ćelijama i definisao tri stuba inkluzivnog pristupa zdravlju: topikalno, iznutra i emocionalno.

 

Priredila: dr Jasmina Jankičević-Zarecki, dermatolog