Skincode – formula za zdravu, lijepu kožu

0
1530

[heading]Podgorica, 6. 11. 2012. – u Apart hotelu ..Premier” Medikal je prisustvovao prezentaciji kozmetike renomirane švajcarske kompanije ..Skincode”. Zahvaljujući kompaniji Meditas, koja je ekskluzivni distributer Skincode proizvoda za područje Crne Gore, omogućeno nam je da od Sesilije Vajdner, internacionalnog trening menadžera, saznamo sve o ovoj kozmetici, dobijemo korisne savjete u vezi sa korišćenjem i prodajom preparata, i da čujemo mnoga njena iskustva.[/heading]

skincodeSamo zdrava i njegovana koža je lijepa. Još u mladosti, odmah nakon puberteta treba početi sa korišćenjem krema koje su prilagođene Vašem tipu kože kako bi je održali mekom i čistom. Međutim, nije svejedno kakvu kozmetiku koristite. Lice je odraz zdravlja, stoga zaslužuje posebnu njegu prirodnim preparatima, koji Vam neće naškoditi.

Ako želite da sačuvate mladalački izgled svoje kože ne treba posezati za svim kozmetičkim preparatima koji se nađu na tržištu. Prvi i najvažniji korak u njezi kože jeste njeno zdravlje, zato nikad ne dopustite da pri odabiru kreme za njegu lica presudi sjajna i lijepo oblikovana bočica ili dobra reklama. Ono što Vam treba jeste preparat koji će biti efikasan i čije ćete rezultate vidjeti vrlo brzo nakon upotrebe. Pravilno odabrana krema u stanju je da Vam pruži neponovljiv osjećaj. Ono što je neophodno jeste da prepoznate pravi kvalitet i da mu ostanete vjerni. Upravo zbog toga se kompanija Meditas potrudila da predstavi preparate Skincode, koji su vrijedni Vaše pažnje, jer će učiniti da blistate u svakom trenutku. Njega se sastoji u redovnom održavanju higijene lica i sprovođenja tretmana odgovarajućim preparatima koji treba da joj očuvaju elastičnost, svježinu i mladalački izgled.

Prezentacija Sesilije Vajdner imala je za cilj da predstavi proizvode kompanije Skincode, kao i da učini da bolje razumijemo značaj ovih preparata u njezi kože lica. Njeno iskustvo je impo­zantno. Već 32-ije godine prisutna je u „SKIN CARE” svijetu. Počela je kao estetičar, radila na poslovima stvaranja i razvijanja proizvoda, terapeutskih programa, marketinga, odnosa sa javnošću, a danas je menadžer prodaje u ovoj švajcarskoj kom­paniji.

Kompanija Skincode osnovana je 1998. godine, a danas su njeni preparati prisutni u 28 zemalja svijeta. Misija kompanije je kontinuirano smišljati i stvarati izuzetno djelotvorne proizvode za njegu kože. Osnove formule Skincode proizvoda jesu najsofisticiranija medicin­ska i dermatološka ispitivanja, biološki aktivni sastojci kao i biljni ekstrakti u najčistijem obliku. Skincode nudi 3 linije proizvoda prilagođenih svakom tipu kože. Proizvodi su namijenjeni očuvanju zdravlja i ljepote čak i najosjetljivije kože.

Skincode je formula, recept za lijepu i zdravu kožu. Svi proizvodi su razvijeni da bi Vašu kožu učinili lijepom. Osnova same linije leži u boljoj apsorpciji kiseonika, čija je količina, kako nam je objasnila Sesilija, u ovom slučaju udvostručena. Ona je posebno istakla da je trebalo uložiti čitave 3 godine da se usavrši sistem konzerviranja, bez upotrebe konzervansa parabena. – Preuzimamo poslednje iz dermatoloških nauka, kombinujemo sa biotehnološkim istraživanjima, da bismo dobili medicinski stepen njege kože – kazala nam je Sesilija. Za proizvodnju ovih preparata iz prirode uzima se ono najbolje što ona nudi, prečišćava se, neutrališe i dodaje u kozmetički preparat, pa kao takvo ima maksimalan efekat na kožu. Posebno je istakla da proiz­vodi u potpunosti nastaju u Švajcarskoj, što obuhvata istraživanje, proizvodnju, pakovanje i distribuciju. Skincode proizvodi su prihvaćeni sa velikim povjerenjem od strane dermatologa i plastičnih hirurga, koji ih rado preporučuju.

Tri linije proizvoda

Na skupu u Podgorici predstavljene su 3 linije proizvoda Skincode:

• Skincode Essentials – proizvodi iz ove linije sadrže sve ono što Vašoj koži treba, a ništa od onoga što joj nije korisno. Upravo zbog toga daje lijep izgled i svježinu koži lica. Glavni sasto­jak proizvoda Essentials linije je CM-glukan, koji je prirodni polisaharid i stimuliše imuni sistem kože, pomaže njenom obnavl­janju i oporavlja njenu hidrirajuću barijeru koja štiti kožu od prijevremenog starenja. On poboljšava oporavak kože, čuva je od slobodnih radikala, poboljšava elastičnost i čvrstinu i umiruje iziritiranu i kožu sklonu alergijama. Sve što treba jeste da na dobro očišćeno lice nanesete kremu koja se lako upija i prijatna je za kožu.

Skincode Essentials ne koristi biocide i ima alternativni sistem čuvanja.

U okviru prezentacije proizvoda Essentials linije, Sesilija je naglasila da su to proizvodi bez konzervansa. Objasnila je da postoji grupa sastojaka koji se nazivaju „humektansi” i oni su ti koji igraju bitnu ulogu u očuvanju preparata. Osmotska aktivnost sastojaka kao što su hidrolit-5, glicerin, Peg-8, kaprilil-glikol i sodium-poliakrilat ima aktivnost vezivanja vode: – Oni vežu molekule vode za sebe, ne ostavljajući slobodnu vodu mikroorga­nizmima, koji je trebaju da bi živjeli i da bi se množili. Uklanjajući slobodnu vodu iz formulacije, štitite istu od kontaminacije mikro­bima – objasnila je instruktorka Vajdner. Osmotska aktivnost ima umirujući efekat, hidrira kožu tokom 8 časova i povećava stepen hidratacije čak i do 75%.

Skincode postoji da bi udovoljio Vašim potrebama i željama. Koža je živi organ kojoj treba posvetiti posebnu pažnju i pružiti joj poseban tretman kvaliteta i čistoće, koji su ujedno i sinonimi Švajcarske.

100% bez: konzervansa – mirisa – boja – životinjskih derivata. Dermatološki testirano.

Skincode Essentials Age Lab linija je nova generacija antiejdžing dermatološke njege, koja razumije kožu tako što oponaša njenu slojevitu strukturu. Age lab funkcioniše upravo kao druga koža, pa je čak i najosjetljiviji tip kože spreman da prihvati najnovije od naučnih dermatoloških sastojaka, da vrati vrijeme unazad i pruži koži drugu šansu. Ona sadrži udvostručenu količinu CM-glukana u odnosu na osnovnu Essentials liniju. Regeneriše, štiti i obnavlja strukturu kože.

Skincode Exclusive je linija za zrelu kožu, koja pokazuje znake starenja. Ona se sastoji od cijelog spektra izuzetnih tretmana protiv starenja koji se baziraju na revolucionarnom aktivnom, obnavljajućem celularnom kompleksu ACR & ACRG-2 (aktivni obnavljajući celularni kompleks i aktivni obnavljajući celularni kompleks druge generacije), koji svojim višestrukim biološkim ciljanim djelovanjem podstiču metabolizam i obnovu ćelija. Inova­tivni i nevjerovatno efikasni ACR kompleks G-2, kao mješavina tripeptida i tetrapeptida, podstiče proizvodnju različitih tipova kolagena i time daje neprocjenjive rezultate u borbi protiv starenja kože. Štiti kožu od ultravioletne radijacije i slobodnih radikala, daje joj dugotrajnu vlažnost i stimuliše njene vitalne funkcije. Ovo su dermatološki testirani proizvodi, bez konzervansa, bez alergenih mirisa.