Termalna voda za zdravlje kože

0
449

Podgorica je 27. i 28. septembra bila domaćin događaja značajnog za upoznavanje aktuelnih dešavanja na planu inovativnih dermatoloških sredstava. Kozmetika koja je sigurna, sa pažljivo odabranim minimalnim brojem aktivnih supstanci, a opet veoma efektivna, zvuči kao utopijska ideja. Veledrogerija Netpharm, međutim, ponudila je svoj spektar rješenja za njegu kože pacijenata sa osjetljivom, netolerantnom i alergičnom kožom. Ovom prilikom, na skupu koji je podrazumijevao učešće prezentera iz inostranstva, predstavljeni su proizvodi francuskog brenda Avene.

Magistar farmacije Lina Phili i hemičarka Rania Kretzi, predstavnice grupe Pierre Fabre Hellas i brenda me­dicinske kozmetike Eau thermale vene, bile su zadužene da angažovanjem u promoterskom projektu koji je Netpharm organizovao 27. i 28. septembra u glavnom gradu Crne Gore, ukažu na spektar farmaceutskih projekata koji se koriste u svim segmentima farmaceutske prakse. Zahvaljujući tome, posjetioci ovog skupa, prije svega farmaceuti, dermatolozi i pedijatri, dobili su i priliku da se podsjete karakteristika obo­ljenja koja se tretiraju u dermatološkim ustanovama i usvoje preporuke stručnjaka koje mogu biti ključne u rješavanju specifičnih situacija.

Akcentujući značaj dermatoloških proizvoda bazi­ranih na Termalnoj vodi Avene., primarnom brendu Eau theremale Avene, Lina Phili je ukazala na bogatu tradiciju i širok spektar proizvoda koje ova kompanija danas nudi tržištu.

Sa više od dvjestagodišnjim iskustvom u pri­mjeni termalne vode u saniranju dermatoloških prob­lema, prisustvom u oko 100 država svijeta i 145 proiz­voda, Avene od 1793. godine gradi putanju uspješnog proizvođača dermatoloških preparata koji se, kako je navela Phili, godišnje prodaju u oko 70 miliona pri­mjeraka, od čega je 10 miliona samo Termalna voda Avene. 2010. godine, kako saznajemo, došlo je do po­rasta prodaje za 12,10 % u odnosu na prethodni period. Posebna pažnja ukazuje se istraživačkom radu, nauč­noj provjeri i publikovanju studijskih radova o proiz­vodima ove kompanije. – Ono što želimo da posebno istaknemo jeste da je ovo linija medicinske kozmetike koja se prvenstveno propisuje od strane ljekara, i sav­jetuje od strane farmaceuta – istakla je ovom prilikom Lina Phili.

Dermokozmetika koju nudi Avene nudi paletu sigurnih proizvoda sa naučno potvrđenom efikasnošću za rješavanje mnogih stanja i bolesti kože. Rigorozni derma­tološki testovi potvrđuju umirujuće, antiiritativno i antiinflamatorno dejstvo Termalne vode Avene. Idealan odnos kalcijuma i magnezijuma, silikati, prisustvo elemenata u tragu i niska mineralizacija, bakteriološka ispravnost i skoro neutralan PH profilišu ove termalnu vodu kao idealnu za tretiranje osjetljive kože, što potvrđuje oko 150 publikovanih naučnih studija. Ona kao aktivni sastojak, u kombinaciji naj­češće sa po 2 ekskluzivna i jednim patentiranim sastojkom čini proizvode koji su posvećeni koži sa atopijskim dermatitisom, psorijazom, aknama, štite kožu od štetnog uticaja sunčeve svjetlosti, preveniraju i tretiraju znakove starenja kože – navele su prezenterke sa skupa u Podgorici.

Farmaceuti i ljekari su bili u prilici da se up­oznaju i podsjete kratke patofiziologije najčešćih bolesti kože od strane hemičarke Rania Kretzi, training man­ager kompanije vène , koja je ukazala na proizvodne linije koje ova kompanija nudi u svrhe ef kasnog sani­ranja zdravstvenih problema pacijenata. Bila je to prili­ka da se prisutni farmaceuti i ljekari upoznaju sa pre­porukama koje se odnose na specifčnosti upotrebe i primjene ovih proizvoda sve u cilju boljeg i komforni­jeg tretiranja različitih stanja i bolesti kože.

Pierre Fabre laboratorije u funkciji brenda medicin­ske kozmetike  vene su u dosadašnjim istraživanjima došli do 25 patentiranih aktivnih sastojaka, ali se kao brend sjutrašnjice obavezuju na perzistentna dalja istraživanja i iz­nalaženje novih sastojaka i potvrđivanje sigurnosti i eikasnosti proizvoda. Kao nešto što je brend sjutrašnjice, mi želimo da razvijemo naučni termalizam – odnosno liječenje termalnom vodom, da saznamo šta su to dodatne aktivnosti koje ima Termalna voda vene, da se fokusiramo na ono što je sigurnost i da razvijemo nove patentirane sastojke – istakla je Lina Phili. Prema njenoj najavi, blisku perspektivu usavrša­vanja resursa ove kompanije očekuje plasman još jednog proizvoda – prve hidrantne kreme za kožu beba od nultog dana koja ne sadrži konzervanse.