Vitamin B17 i njegova ljekovita svojstva

0
6907

Mnogi istočnjački narodi propagiraju pravilnu i ura­vnoteženu ishranu, kao najvažniji faktor u terapiji liječenja kancera. Adekvatna ishrana može da, umnogome, doprinese uspostavljanju balansa u organizmu. Stoga se hrana i može podi­jeliti na:

1. Onu koja jača kancer i mikrobe u ćeliji kancera ili u tijelu. To su: rafinisani šećer, rafinisano brašno, gazirana pića, mliječni proizvodi…

2. Hrana koja je uzročnik kancera (transmasne kisjeline – margarin, pomfrit i sva druga procesovana hrana, aspartam -vještački zaslađivač u dijetetskim napicima, višemasna nezasićena ulja, kao ulje kukuruza i sl.)

3. Hrana koja direktno ometa tretman protiv raka (hlorin, fluorid, alkohol, kafa…)

4. Hrana koja ometa i iscrpljuje imuni sistem jer ga tjera da se usredsredi na ubijanje kancerogenih proteina (teletina, ćuretina i uopšte ona koja sadrži previše proteina…)

5. Hrana koja sadrži nutrijente koji ubijaju kancer, zaustavlja širenje kancera ili na neki način pomaže u tretmanu protiv kancera kao sve vrste grejpa (pomorandže, mandarine, grožđe sa košticama i ljuskom, maline, jagode, brokule, karfiol, neke trave, šargarepa, ananas, badem…).

Terapija vitaminom B17, odnosno „laetrilom”, bila je najviše osporavana. Ovaj alternativni lijek prikazan je kao „otrovan i opasan”, baš kao i jedenje koštica od kajsija, a teorija doktora Krebsa kao „šarlatanstvo i prevara”.

Kako bi pred javnošću bili još ubjedljiviji, najpoznatija američka bolnica i institut za rak Sloan-Ketering odlučila je da svojim neprikosnovenim autoritetom angažuje vrhunske svjetske stručnjake koji su se bavili proučavanjem raka. Pošto su njihovi nalazi u vezi djelovanja laetrila bili ohrabrujući, Bolnica je falsifikovala njihove izveštaje, a Ralf Mos, zadužen za odnose sa javnošću, morao je da predstavi laž. Mos je to odbio, i dobio je otkaz. Od tada se bavi pisanjem o kanceromafiji. O radu ove kanceromafije Edvard Grifin je još 1974. detaljno pisao u svojoj knjizi „Svet bez raka”.

Da li će vrijeme pokazati da je sve ovo bila samo farma­ceutska igra na tržištu, koja je uspjela da ospori legalizaciju nečega što nam je priroda darovala, a što se suprotstavlja najopakijoj bolesti današnjice, ili ne, ostaje da vidimo.

 

Piše: mrph. Ivana Gojković