Zašto Ganoderma?

0
452

Stručna javnost (ljekari, farmaceuti i nutri-cionisti) saglasni su u jednoj tvrdnji: „Zdravoj osobi koja se pravilno hrani i održava svoj energetski i imunološki nivo – suplementi nisu neophodni.”

Ali koliko nas zaista živi tako ?

Moderan način života, čini nas izloženijim mnogim rizicima koji mogu dovesti do težih i komplikovanih oboljenja. Nedovoljno kretanja, zagađenje iz okoline, nepravilna ishrana, u šta se ubraja i dijeta bez nadzora stručnjaka, te kontinuiran stres, vode nas u stanje povišenog rizika. Neumjereno konzumi­ranje jako začinjene hrane, konzumiranje alkohola, cigareta, mogu biti uzrok drastičnog narušavanja imuniteta usljed uticaja koje takav način života ima na opšte stanje organizma, a prije svega na gastrointestinalni trakt, te potom za logičnu posljedicu ima­mo poremećaj metabolizma odnosno pad fizioloških funkcija organizma usljed neravnomjerne i nedo­voljne apsorpcije vitamina i minerala iz hrane koju unosimo. Stoga često imamo samo privid da „zdravo živimo”. Ovakvi akcidenti i stresovi u organizmu uzrokuju potrebu za dodatnim izvorima vitamina i minerala, kako bi se organizam uspješno izborio sa padom imuniteta i zadovoljio povećane potrebe za ovim vitalnim supstancama. Trudnice, takođe, imaju potrebu za dodatnim unosom ovih supstanci, kako bi osigurale zdravlje za sebe i svoju bebu.

Dakle, suplementi su veoma važni za una­pređenje sposobnosti organizma da se izbori sa svim pomenutim izazovima. Ukoliko često osjećate simp­tome poput vrtoglavice, umora, gubitka apetita ili pak neumjerenog apetita, gubitka koncentracije, glavobolje ili konstipacije, organizam Vas upozorava da je krajnje vrijeme da preuzmete inicijativu u rješavanju svojih zdravstvenih problema.

Odnedavno se na tržištu nalazi efikasan imunomodulator „Ganoderma Lucidum”, iz isto­imene gljive. Proizveden je u Evropskoj uniji, po najsavremenijim farmaceutskim standardima. Ovaj preparat se može pronaći isključivo u apotekama i to u dva oblika:

„Ganoderma Lucidum” 100 mg, koristi se za održavanje energetskog i imunološkog nivoa, odnosno u preventivi.

Djeluje: hepatoprotektivno, hipolipemično, antialergijski, imunostimulatorno, utiče na agregaciju trombocita.

Koristi se: kada se želi postići optimalna vitalnost organizma, u preventivi od redovnih loš­ih uticaja iz okoline (zagađenje, stres, neredovna i nepravilna ishrana, kod redovnih fizičkih napora, lakših prehlada ili upalnih stanja), kod žena u menopauzi i osoba sa slabim imunitetom.

„Ganoderma Lucidum” 500 mg imuno­modulator, koristi se kod težih oblika narušavanja imuniteta, odnosno kada je organizam već u stanju narušenog zdravlja, kako bi se brže uspostavile vitalne predispozicije za normalno funkcionisanje imuno sistema.

Djeluje: imunomodulatorno, imunostimu­latorno, antiviralno, antibakterijski, pomaže snižavanju krvnog pritiska i regulisanju holesterola, detoksikuje organizam, ima efekat sniženja glukoze u krvi, antialergen je.

Koristi se: kada je organizmu potrebna snažna podrška da se uz redovnu terapiju izbori sa jačim tegobama ili jakim stresom – u fazi kada je imunitet, odnosno sposobnost organizma da se brani i odbrani od bolesti i štetnih uticaja okoline, značajno narušena. Koristi se i u fazama oporavka organizma od težih oblika raznih upalnih stanja, jakih prehlada, virusa, težih alergija, kao i u svim težim oblicima narušavanja zdravlja i imuno sistema – kada je organizmu potrebna brza stabilizacija i povratak u redovno stanje.

„Ganoderma Lucidum” koriste odrasle osobe, trudnice i djeca – potpuno bezbjedno (uz ko­nsultaciju sa ljekarom ili farmaceutom).

„Ganoderma Lucidum” je potpuno pri­rodan preparat. Proizveden je, u potpunosti, u Ev­ropskoj uniji, pod strogo kontrolisanim uslovima farmaceutske industrije. Zdravstveno je potpuno bezbjedan, bez prisustva GMO, BSE, TSE, alergena.

Dijetetski suplement sa V-sertifikatom Ev­ropske V-label agencije (pogodan za ishranu vegana i vegetarijanaca) – žig utisnut na pakovanju.