01. decembar – Sa ličnom kartom kod ljekara

0
119

Crnogorski osiguranici će sada moći da novu ličnu kartu koriste kao zdravstvenu knjižicu, kazao je direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić. On objašnjava da je za to neophodna verifikacija koja se obavlja u Fondu sa novom ličnom kartom i kovertom sa pin i puk kodom koju su dobili u MUP-u prilikom preuzimanja tog dokumenta. U Fondu je obezbijeđena i aktivacija dokumenta.

Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore će puštiti u rad sistem koji će crnogorskim osiguranicima omogućiti da sa novom ličnom kartom idu kod doktora. Riječ je o posljednjoj ličnoj karti III generacije koja se crnogorskim građanima izdaje od 30. marta 2020. godine.

Fond će se, u narednom periodu, istakao je za Dnevne novine Čirgić, posvetiti i naprednim tehnološkim mogućnostima tog dokumenta kako bi putem NFC ili sličnih tehnologija na pametnim uređajima, omogućili prijavu na platformu eZdravlje, čime će se pojednostaviti i ovaj postupak za crnogorske osiguranike, a prije svega postići maksimum u dijelu sigurnosti i zaštite podataka.