Decembar 2020 – Aktivnosti Zavoda za transfuziju krvi Crne Gore

0
130

Zavod za transfuziju krvi Crne Gore je obilježio “Dan Velikog srca”, dan osnivanja Zavoda za transfuziju krvi 30. decembra.

U skladu sa poštovanjem mjera Ministarstva zdravlja  tom prilikom su uručena prigodna priznanja. Direktorica, prim. dr Gordana Rašović se tom prilikom zahvalila:

– Svim dobrovljnim davaocima krvi koji su i u ovom teškom vremenu bili uz nas i  svojom spremnošću da nesebično poklone dio sebe za spašavanje života ljudi koje ne poznaju, a čiji su životi zavisili direktno od njih, pokazali najhumaniju ljudsku osobinu koja nema cijenu i mnogima omogućili da dočekaju predstojeće Božićne praznike i Novu 2021-u godinu;

– Organizatorima akcija dobrovoljnog darivanja krvi koji su svojim entuzijazmom, upornim radom i izuzetnim strpljenjem, uz poštovanje svih mjera ograničenja, uspjeli da okupe ljude velikog srca za rad pomoći nemoćnima;

– Dragim prijateljima koji su svojim donacijama pomogli da svaka jedinica krvi bude iskorišćena na najracionalniji način i stigne na pravo mjesto.

Članovi udruženja “Sveti novomučenici momišićki” organizovali su tradicionalnu akciju dobrovoljnog davanja krvi. Dragocjenu tečnost doniralo je 41 davalac krvi.
Zaposleni u Sava osiguranju  organizovali su drugu ovogodišnju akciju dobrovoljnog davanja krvi sa 10 davalaca krvi.
Društvo dobrovoljnih davalaca krvi Podgorica je organizovalo svoju tradicionalnu godišnju akciju dobrovoljnog davanja krvi u susret 19. decembru, Danu opštine Podgorica. U akciji je učestvovalo oko 35 davalaca krvi.
Udruženje DDK Danilovgrad je organizovao svoju 4. akciju dobrovoljnog davanja krvi ove godine sa oko 50 davalaca krvi.
Volonteri Crvenog krsta povodom 5. decembra, Međunarodnog dana volontera, donirali su
dragocjenu tečnost sa oko 30 davalaca.

Zaposleni u kompaniji Bild studio i Coinis donirali su 15 jedinica krvi.
Univerzitet Donja Gorica je organizovao svoju prvu akciju dobrovoljnog davanja krvi.
U akciji je učestvovalo oko 35 davalaca krvi.