02. april – Baloni i osmijesi u Tivtu obilježili Svjetski dan autizma

0
59

Svjetski dan autizma, 2. april, obilježen je danas na gradskoj rivi Pine u Tivtu. Plave balone koji simbolizuju djecu i odrasle sa autizmom, u vazduh su pustili korisnici i zaposleni JU “Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju”, zajedno sa roditeljima korisnika, sugrađanima ali i predstavnicima tivatske lokalne uprave.

Ovim simboličnim gestom učesnici su skrenuli pažnju javnosti na položaj osoba sa autizmom i potrebu za prihvatanjem i podrškom od strane društva.

Tim povodom v.d. direktor javne ustanove Srđan Krunić uputio je riječi ohrabrenja osobama sa autizmom i njihovim porodicama:

– Ovo su naša djeca! Naše razumjevanje i empatija prema njima su prisutni. Treba ih prihvatiti baš takve kakvi jesu i pružiti im priliku da postanu ravnopravni dio društva i jednako učestvuju u svim sferama svakodnevnog života. To je naš moralni, ljudski stav i istog ćemo se snažno držati. Oni znaju da vas pozdrave, da vam se toplo nasmiju, da se sa vama zabave i poigraju, treba im pružiti ruku i priliku da to i pokažu. Draga djeco, dio ste naše zajednice, među nama ste, vidimo vas, čujemo, osjećamo. Vaša smo podrška, ne sumnjajte! – rekao je Krunić.