02. avgust – Donirana opremu Domu zdravlja Rožaje

0
254

Rožajac Hasan Ljajić i njegov prijatelj Nermin Pramenko iz Tutina, koji se nalaze na privremenom radu u Njemačkoj, donirali su Domu zdravlja u Rožajama, nekoliko desetina kompleta posteljine, TV aparat i drugu opremu.

Direktor rožajskog Doma zdravlja dr Hajran Kalač je kazao da će donacija biti iskorištena za stvaranje boljih uslova za pacijente koji koriste njihove usluge.

– Ovom prilikom smo dobili donaciju u vidu pedesetak kompleta posteljina, televizor za pacijente koji koriste hemodijalizu u našoj ustanovi i druga priručna sredstva. Želim da izrazim zahvalnost donatorima i posebno zadovoljstvo što su oni izrazili spremnost da sagledaju naše potrebe koje se odnose na medicinsku i dijagnostičku opremu kao i za građevinske projekte potrebne ovoj ustanovi i da, u saradnji sa našom dijasporom, pomognu da se oni u dogledno vrijeme realizuju – rekao je on, naglasivši da ga raduje činjenica da su oni pokazali interesovanje da, pored Doma zdravlja, doniraju potrebnu opremu i sredstva predškolskim i školskim ustanovama na tom području. Ljajić je kazao da mu prestavlja zadovoljstvo što je u prilici da sa svojim priateljem iz Tutina uruči donaciju Domu zdravlja čije usluge koriste članovi njegove porodice i građani njegovog rodnog mjesta. – Nadam se da je ovo samo prvi korak na uspostavljanje saradnje sa rukovodstvom Doma zdravlja. Pored ove skromne donacije koju smo uručili direktoru, namjera nam je da dobijemo informacije koje su to njihove potrebe i da se urade projekti na osnovu kojih bi zajedno sa našim zemljacima u Njemačkoj prikupili potrebna sredstva i pomogli da se oni i dogledno vrijeme realizuju – rekao je on. Riječ je o poznatom donatoru koji je u više navrata pomagao siromašne rožajske porodice u raznim prilikama.