03. maj – Klinički centar će pomagati bolnici Meljine

0
339

U susret predstojećoj turističkoj sezoni Klinički centar Crne Gore pomoći će kadrovski i tehnički Opštoj bolnici Meljine, što je od velikog značaja s obzirom na nezavidan položaj te ustanove i spor države i Atlas grupe oko njenog statusa. KCCG će intenzivirati saradnju u pogledu slanja pacijanata i kadra sa Opštom bolnicom u Meljinama, najavila je direktorica te zdravstvene institucije, Zorica Kovačević.

– Ovo je bolnica koja ima dugu tradiciju, kroz nju je prošao veliki broj pacijenta iz čitave Crne Gore i ona ima mogućnost da pruža kvalitetnu zdravstvenu zaštitu posebno u pogledu rehabiitacije i specifične zdravstvene zaštite kao što je baro komora – istakla je Kovačević prilikom posjete Opštoj bolnici u Meljinama.

Ona je dodala da je upoznata da se jedan broj pacijenata šalje na oporavak u bolnicu u Meljimana, a najčešće su u pitanju kardiološki bolesnici i oni kojima je potrebna baro komora.

– Dogovorila sam se sa direktorkom da nastavimo tu saradnju. Obećala sam i pomoć u kadrovskom smislu, prije svega u obezbjeđivanju kardiologa i anesteziologa kako bi bolnica u potpunosti bila spremna da građanima Herceg Novog, Boke i turistima pruži kvalitetnu zdravstvenu zaštitu – navela je Kovačević.

Izvršna direktorica bolnice Meljine, dr Olivera Elez, rekla je da ta zdravstvena ustavnova ima kadrovske i finsnasijske probleme i da se iz tog razloga obratila KCCG kao tercijarnom nivou zdravstvene zaštite u Crnoj Gori.