03. mart – Ministar Hrapović boravio u radnoj posjeti opštinama i zdravstvenim ustanovama u Baru i Ulcinju

0
224

Ministar zdravlja dr Kenan Hrapović sa saradnicima boravio je u radnoj posjeti u opštinama i zdravstvenim ustanovama u Baru i Ulcinju, gdje se sastao sa predsjednicima opština doc. dr Zoranom Srzentićem i Nazifom Cungu.
U okviru radne posjete ministar dr Kenan Hrapović razgovarao je sa menadžmentima domaova zdravlja Bar i Ulcinj i Opšte bolnice Bar o aktuelnim pitanjima u oblasti zdravstva, kvalitetu zdravstvene zaštite, shodno potrebama stanovništva ove dvije opštine.
Predsjednik Opštine Ulcinj, Nazif Cungu je istakao da ovoj opštini nedostaje operaciona sala i transfuzija krvi u porodilištu, kao i doktori koji govore albanski jezik.
Ministar Hrapović je rekao da će se tokom novih zapošljavanja u Domu zdravlja u Ulcinju i Opštoj Bolnici u Baru prioritet dati doktorima iz ova dva grada. Za unapređenje kvaliteta usluga u zdravstvu treba razmišljati u pravcu uvođenja privatno-javnog partnerstva i tražiti od Istituta za javno zdravlje da tokom sezone redovno prati kvalitet vode u Port Mileni kako bi pravovremeno reagovali ako se ukaže potreba. On je dodao da očekuje podršku Opštine u otvaranju turističkih ambulanti tokom sezone u najfrekventnijim zonama u Ulcinju.