31. mart – Potpisan memorandum o saradnji KCCG i KC Vojvodine

0
343

Direktorka Kliničkog centra Crne Gore Zorica Kovačević i direktor Kliničkog centra Vojvodine prof. dr Petar Slankamenac, potpisali su u Novom Sadu Memorandum o poslovnoj saradnji u oblasti zdravstvene djelatnosti, a naročito u oblasti stručnog i praktičnog, kao i naučnog usavršavanja.
Direktrorka Kovačević i predsjednik Odbora direktora Klničkog centra Crne Gore dr Jevto Eraković boravili su u jednodnevnoj službenoj posjeti Kliničkom centru Vojvodine, radi uspostavljanja poslovne saradnje. Potpisani sporazum se zasniva na zajedničkim potrebama i interesima a sve u cilju doprinosa razvoju medicinske nauke i prakse.
Poslovna saradnja po ovom Memorandumu vezuje se za oblasti adultne i dječje neurologije, dječije anesteziologije, uključujući i sve kompleksne hirurške intervencije u skladu sa savremenim medicinskim standardima.
Odgovarajući ljekari potrebne specijalnosti iz Kliničkog centra Vojvodine će povremenim angažovanjem pružati stručnu pomoć Kliničkom centru Crne Gore. Memorandum, takođe podrazumijeva i odlazak ljekara iz Kliničkog centra Crne Gore na edukaciju i stručno usavršavanje u Klinički centar Vojvodine.
Današnji sporazum je rezultat tradicionalono dobre saradnje zdravstvenih ustanova Crne Gore i Srbije.