04. mart – DONACIJA DVA NOVA APARATA ZA KCCG

0
306

Crnogorska komercijalna banka AD Podgorica i njeni zaposleni donirali su Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) dva aparata čija je vrijednost 7.000 eura. Banka je u okviru svojih društveno odgovornih aktivnosti opredjelila sredstva za nabavku EKG aparata za potrebe Klinike za neurologiju, a zaposleni su tradicionalno izdvojili sredstva kojima je omogućena nabavka monitora za praćenje vitalnih parametara, namijenjen Centru za neonatologiju Instituta za bolesti djece (IBD).

Neonatologija je dobila savremeni kardio-respiratorni monitor koji ima mod za registrovanje amplitudnog EEG-a. Aparat takvih karakteristika se po prvi put upotrebljava u intenzivnoj njezi. On omogućava registrovanje suptilnih konvulzija kod teško bolesne novorođenčadi i daje nam mogućnost pravovremene terapije. Primjenom ovakvog monitora poboljšaće se kvalitet rada u na Intenzivnoj njezi.

Zaposleni u CKB krajem svake kalendarske godine učestvuju u akciji prikupljanja sredstava koja se usmjeravaju za donacije. Vodeći se činjenicom da su djeca naša budućnost i da im treba najveća pažnja i ljubav, prepoznali su Institut za bolesti djece kao instituciju za koju sa velikim entuzijazmom i voljom već godinama prikupljaju sredstva i nabavljaju opremu.

CKB iskazuje svoju posvećenost društvu kroz brojne filantropske aktivnosti, prije svega kroz brojna donatorstva i sredstva izdvojena u cilju pružanja pomoći različitim grupama, gdje se posebno izdvajaju ustanove i organizacije koje brinu o zdravlju.