07. april – Domu zdravlja Podgorica obilježio Svjetski dan zdravlja

0
275

Dom zdravlja Podgorica je brojnim edukativnim i promotivnim aktivnostima obilježio 07. april – Svjetski dan zdravlja, koji je ove godine posvećen depresiji i obilježava se pod sloganom Depresija, hajde da razgovaramo.
Pomoćnik direktora doma zdravlja Podgorica, dr Milovan Jovanović kazao je da je depresija bolest današnjice i da se prema zvaničnim podacima, sve više građana obraća za pomoć psihijatrima u centru za mentalno zdravlja doma zdravlja Podgorica zbog ovog poremećaja, sa fizičkim i mentalnim karakteristikama koje mogu da poremete sposobnost pojedinca da funkcioniše u društvu i radnom okruženju. Zato je, prema njegovim riječima, potrebno više voditi računa o svom zdravlju i nastojati da se život učini što ljepšim i kvalitetnijim.
Na punktovima doma zdravlja Podgorica, na trgu Svetog Pretra Cetinjskog i u šoping centru Delta, koje je tokom dana posjetio veliki broj građana, ljekarski timovi govorili su o značaju primjene zdravih stilova života za očuvanje zdravlja i prevenciju bolesti. Takođe, organizovano je i mjerenje šećera u krvi i krvnog pritiska i dijeljen je edukativni promotivni materijal.