10. april – Rekonstruisana klinika za neurologiju Kliničkog centra Crne Gore

0
276

Ministar zdravlja dr Kenan Hrapović i direktorica Kliničkog centra Crne Gore Zorica Kovačević otvorili su 10. aprila kliniku za neurologiju Kliničkog centra Crne Gore. Klinički centar Crne Gore (KCCG) rekonstruisao je i savremeno opremio Kliniku za neurologiju. Projekat, čija vrijednos iznosi oko150.000€, realizovan je dijelom iz sredstava KCCG, a većim dijelom iz donacija. Tim povodom, na svečanom otvaranju rekonstruisane Klinike, ministar zdravlja dr Kenan Hrapović, pozvao je sve društveno odgovorne subjekte da donatorskima aktivnostima podrže i druge projekte u cilju unaređenja zdravstvene zaštete u Crnoj Gori.
– Pozivam sve koji su raspoloženi da društveno – korisnim i odgovornim doprinosom unaprijede razvoj zdravstvene zaštite, da nam pomognu kako bi zajedničkim snagama doprinijeli poboljšanju zdravstvene zaštite naših građana – rekao je minister Hrapović dodajući da ovakvi projekti moraju da se rade studiozno, kvalitetno i dugoročno orjentisano, a ne da budu kozmetičke prirode. -Projekat, koji je vrijedan nekih 150.000€ uz saradnju devet donatora, pokazuje da zajedničkim ulaganjima možemo da doprinesemo razvoju crnogorskog zdravstva-.
Direktorka KCCG, Zorica Kovačević se na svečanom otvaranju zahvalila donatorima na podršci i razumijevanju potreba KCCG.
– Želim da izrazim veliku zahvalnost našim prijateljima donatorima, koji su shvatili naše zahtjeve i zajedno sa našim sredstvima, udruženim sredstvima, stvorili pristojne, ili što je najvažnije, savremene uslove u kojima će boraviti pacijenti, i naravno uslove u kojima će raditi ljekari i medicinsko osoblje, kako bi smo, ono što je nama najvažniji zadatak, pružili kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.
Ovo je samo početak rada u KCCG. Nastavljamo i dalje da radimo. Trenutno se radi na Očnoj klinici rekonstrukcija dvije operacione sale kako bi smo omogućili ljekarima da svakodnevno na Klinici za očne bolesti mogu da pruže kvalitetnu zdravstvenu zaštitu i da vrše jedan dio operativnih zahvata. Taj posao ćemo dovesti do kraja za nekih dvadesetak dana. Nastavljamo dalje da radimo na rekonstrukciji Klinike za uho, grlo i nos, Interne klinike, Klinike za bolesti srca ili Centra za kardiohirurgiju, Poluintenzivne metaboličke jedinice i Centra za radiološku dijagnostiku, gdje takođe planiramo da radimo jedan dio rekonstrukcije.