07. april – EPCG donirala 15.000 eura pljevaljskoj bolnici

0
57

Elektroprivreda Crne Gore uručila je Opštoj bolnici u Pljevljima donaciju od 15.000 eura koja je namijenjena za instalaciju sistema centralnog dovoda kiseonika za potrebe Covid bolnice, koji je od izuzetnog značaja za unapređenje liječenja pacijenata.

Izvršni direktor EPCG, Nikola Rovčanin, prilikom potpisivanja ugovora o donaciji, naglasio je da se od EPCG, kao nacionalne kompanije, očekuje da doprinese društvenoj zajednici, pogotovo kada se građani i država nalaze u specifičnoj situaciji, kakva je pandemija COVID 19.

Direktor Opšte bolnice Pljevlja, dr Saša Grbović, zahvalio je Elektroprivredi na vrijednoj donaciji.

– Interno odjeljenje s odsjekom za Infektivne bolesti je cjelokupno opredijeljeno za Covid bolnicu. Kako pandemija već dugo traje, a sve je više pacijenata sa težom kliničkom slikom, sve je veća i potreba za kiseoničkom potporom. Do sada se potpora s kiseonikom pružala preko boca s kiseonikom a koji su zbog udaljenosti za nabavku i transport iziskivali velike troškove za našu ustanovu. Pomoć Elektroprivrede za instalaciju sistema centralnog dovoda kiseonika za potrebe Covid bolnice, od nemjernljivog je značaja u ovom trenutku za našu bolnicu i naš grad – saopštio je dr Grbović.

Rovčanin je naglasio i da će se, dok on bude na čelu kompanije, kroz strateško, dugoročno djelovanje posebna pažnja posvetiti podršci društvenoj zajednici, kako u zdravstvu, tako i u drugim oblastima od značaja za njen razvoj, kako na lokalnom, tako i nacionalnom nivou, prenosi TVCG.