08. jun – Naši ljekari usavršavaće se u austrijskoj bolnici

0
233

Klinički centar Crne Gore uspostavio je saradnju sa prestižnom austrijskom bolnicom. Tako će ljekari ubuduće imati mogućnost da se stručno usavršavaju u bolnici Allgemeines Krankenhaus (AKH), jednoj od najvećih u Evropi, a biće uspostavljeni i drugi vidovi saradnje između dvije zdravstvene ustanove. To je precizirano Sporazumom o saradnji, u oblasti pružanja usluga zdravstvene zaštite, edukacije i naučno-istraživačkog rada, koji su 06. juna u Beču potpisali direktor KCCG dr Jevto Eraković i dr Peter Frigo ispred AKH-a.

Dogovoreno je, između ostalog, da se organizuju jednomjesečne studijske posjete doktora i specijalizanata Kliničkog centra AKH-u, kao i polugodišnji radni angažmani iz oblasti hirurgije, nakon čega će naši ljekari dobiti sertifikate o završenoj obuci iz ove oblasti.
Takođe, biće organizovana razmjena doktora između dvije zdravstvene ustanove na period od 12 mjeseci i stručna predavanja Friga i ostalih eminentnih stručnjaka u našoj ustanovi.
Pored dr Erakovića u delegaciji KCCG je bila i prof. dr Marina Ratković, medicinska direktorica Kliničkog centra Crne Gore.