08. maj – KCCG i CRBC potpisali ugovor o pružanju usluga

0
263

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore Zorica Kovačević i direktor kineske kompanije CHINA ROAD AND BRIDGE CORPORATION, Peking (CRBC) Hei Shiqiang potpisali su Ugovor o pružanju stručnih usluga iz domena zdravstva. Potpisivanju Ugovora je prisustvovao i potpredsednik Vlade Milutin Simović koji je kazao da je stavljanje potpisa na dokument dodatno potvrđeno povjerenje koje strani državljani na radu u Crnoj Gori imaju u Klinički centar i zdravstvene usluge koje pruža crnogorski zdravstveni sistem.
– Zahvaljujemo kineskoj strani na povjerenju koje ovim ugovorom iskazuje i prema zdravstvenom sistemu Crne Gore. Sa ovom podrškom, u ukupnom iznosu od 500.000 eura, prevazići će se usko grlro u Kliničkom centru i proširiti kapaciteti Intenzivne njege i unaprediti kvalitet usluga intenzivne zdravstvene njege za pacijente kojima je potrebna – kazao je ovim povodom potpredsjednik Simović.
Direktorka Kovačević je sa zadovoljstvom istakla da je potpisivanjem Ugovora omogućena izgradnja novih 11 mjesta u Centralnoj intezivnoj njezi, što je ujedno i prva nadogradnja ove organizacione jedinice naše ustanove od useljenja u glavnu zgradu daleke 1974. godine.