08. novembar – Laboratorijske analize u staroj Medicinskoj školi

0
64

U Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) počele su pripreme za renoviranje prostora Centra za kliničko-laboratorijsku dijagnostiku (CKLD), pa je ambulantni prijem pacijenata za laboratorijske analize organizovan u holu stare Medicinske škole, saopšteno je iz KCCG-a.

– U KCCG su zbog pogoršanja epidemiološke situacije u državi izazvane virusom COVID-19, od 5. novembra, do daljnjeg obustavljajeni svi ambulantni specijalistički, supspecijalistički i radiološki pregledi, kao i uzimanje uzoraka za imunološke, genetičke i laboratorijske analize u Centru za medicinsku genetiku i imunologiju i Centu za kliničko-laboratorijsku dijagnostiku – navodeli su iz te ustanove.

Za vrijeme ograničenja ambulantnog prijema pacijenata, radno vrjeme CKLD-a  je svakog radnog dana od 7 do 15 sati, dok je vrijeme uzorkovanja pacijenata od 7:15h do 9:30h.

– Obustave se ne odnose na trudnice, onkološke pacijente, transplatirane pacijente, pacijente koji imaju uput od izabranog doktora sa naznakom da je potrebno hitno odraditi, laboratorijske analize – za analize koje su definisane određenim vremenskim intervalima – pacijente kojima je potrebno odrediti nivo ljeka u krvi i  pacijente za analizu OGTT-a sa insulinemijama – objasnili su iz KCCG.