08. oktobar – Dom zdravlja Podgorica otvorio i treći COVID centar za odrasle

0
70

Dom zdravlja Podgorica je otvorio i treći Covid centar za odrasle u zdravstvenom objektu Centar (zgrada VMC, preko puta stadiona), zbog sve većeg priliva pacijenata, koji se javljaju sa simptomima koji upućuju na virus Covid i smanjenja gužvi ispred ambulanti. Dakle, trenutno u sklopu Doma zdravlja Podgorica odrasli pacijenti suspektni na ovaj virus, osim u objektu Centar, mogu se pregledati u Covid centrima u Tološima, na Zlatici, gdje se nalazi i Covid centar za djecu.

Građani svoje zdravstvene tegobe i simptome koji upućuju na infekciju Covid virusom mogu prijaviti na brojeve telefona: 067/ 071-846; 067/ 083-554; 067/ 709-607. Na njihove poziva javlja se isključivo ljekar koji ih upućuje na dalje korake, u zavisnosti od simptomatologije.

Dom zdravlja Podgorica, takođe, organizovao je i kućne posjete za pacijente suspektne i pozitivne na Covid, tako da je obezbijeđeno sedam medicinskih ekipa, koje čine izabrani doktor i medicinska sestra/tehničar, koji svakodnevno zbrinjavaju sve sugrađane kojima je potreban ovaj vid zdravstvene usluge.

Kako bi izbjegli veće gužve u i ispred zdravstvenih objekta, za sve pacijente koji koriste usluge portala e zdravlje, odnedavno je omogućeno da ne dolaze u objekte Doma zdravlja Podgorica, već da putem ove aplikacije naruče redovnu terapiju, koju će im elektronski propisivati  dva ljekara, koji su angažovani isključivo za taj posao.