11. avgust – Za turističke ambulante 10 hiljada eura

0
265

Opština Herceg Novi podržala je rad turističkih ambulanti u tom gradu sa 10.000 eura, što je doprinijelo boljoj zdravstvenoj zaštiti tokom sezone. Tokom ljetnje turističke sezone broj onih koji borave u Herceg Novom i više je nego duplo veći, pa je i potreba za zdravstvenom zaštitom značajno povećana. Imajući to u vidu Opština Herceg Novi je i ovog ljeta podržala rad turističkih ambulanti na teritoriji ovog grada.
Iz hercegnovske Opštine su saopštili da se u proteklom periodu pokazalo da je to pravi potez, te da je pored pojačanog rada turističke ambulante i dječijeg dispanzera u centralnoj zgradi Doma zdravlja na Toploj, od izuzetne važnosti i rad zdravstvene stanice Bijela i ambulante Igalo.
Dom zdravlja dodatno angažuje svoje zaposlene radi pružanja medicinskih usluga građanima i turistima, a njihov prekovremeni rad finansira lokalna uprava, kako je predviđeno potpisanim Sporazumum između Opštine i Javne ustanove Dom zdravlja Herceg Novi. Učešće lokalne uprave iznosi 10.000 eura.
Ocjenjuje da je na taj način osigurana bolja zdravstvena zaštita tokom sezone, a koko su dodali reorganizacijom su rasterećeni izabrani doktori. Po osnovu sporazuma angažovani su, u skladu sa potrebama: četiri ljekara za djecu, jedanaest ljekara za odrasle, 23 medicinske sestre, kao i sedam zaposlenih na odjeljenju za hemodijalizu – do sada ukupno 45 medicinskih radnika