11 maj – Dom zdravlja na Zlatici već u septembru

0
239

Radovi na izgradnji objekta na Zlatici, u okviru kojeg će biti i Dom zdravlja teku i brže nego što je planirano, pa će stanovnici tog naselja već u septembru, u blizini svojih domova imati potrebnu zdravstvenu zaštitu na primarnom nivou, kazao je ministar zdravlja dr Kenan Hrapović. . Izgradnjom tog objekta, prema riječima Hrapovića, Zlatica će dobiti sadržaje koji su nedostajali, a posebno važna je upravo zdravstvena služba, sa svim servisima, koje primarni nivo, kao kapija zdravstvenog sistema, treba da obezbijedi građanima.

– O tome smo posebno vodili računa, pa će tako o zdravstvenoj zaštiti za oko 15 hiljada građana, koji gravitiraju na ovom prostoru brinuti adekvatan broj izabranih ljekara za odrasle i djecu, izabrani ljekar za žene, a planiramo da osposobimo i službu za uzorkovanje laboratorijskih analiza, patronažu, kao i državnu apoteku. Stručni ljudi koji će voditi brigu o zdravlju i medicinskoj njezi mještana Zlatice i njihove najbliže okoline, biće vaša prva pomoć i baza onda kada je to najpotrebnije – poručio je ministar zdravlja.

On je pozvao građane da budu partneri državi, kako bi zajedno gradili i bolje i ljepše i više, za budućnost naše djece i budućnost našeg grada.

Predsjednik Skupštine Glavnog grada, dr Đorđe Suhih, istakao je važnost i dobru saradnju Ministarstva zdravlja i Glavnog grada, koji su i kroz ovaj projekat pokazali zajedničku privrženost dobrobiti građana kroz ono što je za njih najvažnije, a kvalitetna zdravstvena zaštita svakako je u vrhu prioriteta.
Višenamjenski objekat na Zlatici, čija je izgradnja na tom lokalitetu počela u decembru prošle godine Hrapović je danas obišao sa delegacijom ministarstva, direktorom Fonda za zdravstveno osiguranje, Seadom Čirgićem, predstavnicima Doma zdravlja Podgorica i predstavnicima Glavnog grada.