12. mart – CKB donirala inkubator Centu za neonatologiju

0
289

Crnogorska komercijalna banka i ove godine donirala je Klinički centar Crne Gore. Ovog puta banka je obezbijedila sredstva u iznosu od 10.500 eura za nabavku novog savremenog inkubatora za potrebe Centra za neonatologiju Klinike za ginekologiju.
Tim povodom, održana je konferencija za novinare na kojoj su se, ispred KCCG, na vrijednom poklonu zahvalili dr Vojislav Miketić, direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo i dr sc. med. Lidija Banjac, načelnica Centra za neonatologiju. U ime CKB-a prisutnima se obratio izvršni direktor Pal Kovač.
– Danas smo se skupili povodnom jedne značajne donacije inkubatora za Odeljenje intenzivne neonatalne jedinice. Koristim priliku da Vam se srdačno zahvalim i da apostrofiram da Crnogorska komercijalna banka već više od decenije ima jedan korektan odnos prema Kliničkom centru, pogotovu prema Dečijoj bolnici i Odeljenju intenzivne neonatalne jedinice, tako da je svake godine prisutna sa značajnim sredstvima u smislu kupovine nama potrebnih aparata i opreme – rekao je dr Miketić.
On izraio nadu da će se saradnja nastaviti i ubuduće i u ime KCCG gdinu Kovaču uručio zahvalnicu.
-Ispred Odjeljenja za intenzivnu njegu Centra za neonatologiju Klinike za ginekologiju i akušerstvo veliko hvala Crnogorskoj komercijalnoj banci i njenim akcionarima što misle na nas i što svake godine daruju jedan vrijedan aparat našem Odeljenju. Prošle godine je to bio kardiorespiratorni monitor sa mogućnošću bilježenja akutnog EEG-a, jedinog takvog u Crnoj Gori a ovog puta je to savremeni inkubator. Hvala vam u ime naših zaposlenih i u ime naših pacijenata – kazala je dr Banjac.
Crnogorska Komercijalna banka tradicionalno pomaže Klinički centar Crne Gore.
-To je već dugogodišnja tradicionalna saradnja. Banka godinama ulaže u tri ključne oblasti, a to su: zdravstvo, obrazovanje i kultura, naravno tu je i zaštita životne sredine i nauka. Ovo smatramo dugoročnom investicijom u najmlađu populaciju, dugoročnom investicijom u malde naraštaje koje vidimo kao buduće partnere – kazao je Kovač ističući da je važno naglasiti da se radi o zajedničkoj donaciji zaposlenih u banci i Crnogorske komercijalne banke.
– Polovina sredstava opredijeljena je iz banke, a polovinu sredstava su obezbijedili zaposleni svojim ličnim učešćem i participacijom, što smatramo kao zajednički doprinos i građenje društveno odgovornog poslovanja banke i zaposlenih u sredini u kojoj živimo i radimo – naglasio je Kovač najavljujući nastavak dalje saradnje.