13. avgust – Bolnica Danilo I služi na ponos CG

0
94

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović boravio je u posjeti Opštini Cetinje gdje je obišao radove u sklopu bolnice Danilo I i Univerzitetski kompleks, odnosno novu zgradu Fakulteta likovnih umjetnosti.

– Prije svega zadovoljstvo mi je kada god imam mogućnosti da budem na Cetinju, zahvaljujući poslu koji sad radim, zahvaljujući okolnosti da je na Cetinju Rezidencija Predsjednika onda to koristim što ćešće ali uvijek to budu neke protokolarne obaveze , i to su programi kojima me vezuje program gosta, pa onda sam danas iskoristio da budem i da obiđem neka značajna mjesta za život naše Prijestonice i da vidim kako mogu biti od pomoći, prije svega gradskoj upravi a onda i drugim državnim organima da neke probleme sa kojima se Prijestonica suočava rješavamo.

U razgovoru sa direktoricom bolnice dr Sonjom Radojičić i menadžmentom, Đukanović je izrazio poštovanje za očuvanje bogate tradicije kojom se Crna Gora ponosi i čestitao na rezultatima posebno u ovom kriznom periodu izazvanom pandemijom Covid 19 virusa.

– Opet, priča o cetinjskoj bolnici je priča o dugoj tradiciji, kao i sve što je na Cetinju to ima epitet neke najstarije ustanove. Tako da, počeci crnogorskog zdravstvenog sistema su vezani za tu bolnicu. Vrlo smo detaljno razgovarali o tome šta su obaveze te bolnice kroz sekundarnu zdravstvenu zaštitu, prije svega prema stanovnicima ovog grada, a šta su to mogućnosti da u sistemu zdravstva kroz neku pametnu i racionalnu podjelu posla cetinjska bolnica dalje razvija kao tercijalna djelatnost. Čuo sam jako zanimljive prijedloge, i vrlo sam spreman da se sa rukovodstvom te bolnice u narednom periodu uključim, da i kroz podršku iz budžeta i kroz animaciju donatora stvorimo uslove za dalje unaprjeđenje kapaciteta bolnice – kazao je Đukanović.

Na takav način, kako je naveo, pokazujemo i snagu cjelokupnog crnogorskog zdravstvenog sistema, kazao je Đukanović i dodao da upravo bolnica Danilo I koja je i jedna od najstarijih zdravstvenih institucija, može služiti na ponos Crne Gore.

Direktorica bolnice dr Radojičić je izrazila uvjerenje da će u drugom talasu koji je, kako je kazala, jači od prvog, kontrolisati situaciju i potvrditi da zdravstveni sistem u potpunosti funkcionise.