16. decembar – NASTAVLJENA DOBRA SARADNJA SZO I MINISTARSTVA ZDRAVLJA

0
254

Ministar zdravlja dr Kenan Hrapović razgovarao je sa šeficom Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije Minom Brajović. Na sastanku je ocijenjeno da je saradnja Ministarstva zdravlja i Svjetske zdravstvene organizacije uspješna, uz obostrano uvjerenje da će se nastaviti i intenzivirati kroz buduće zajedničke projekte, u cilju kvalitetnijeg pružanja zdravstvenih usluga građanima Crne Gore.
Ministar Hrapović se zahvalio Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji za sveukupnu podršku koju dugi niz godina pruža Ministarstvu zdravlja Crne Gore i iskazao uvjerenje da međusobno razumijevanje i ostvarena saradnja predstavljaju dobar osnov za dalju dinamičnu saradnju i realizaciju novih zajedničkih projekata u predstojećem periodu.
Šefica Kancelarije SZO u Crnoj Gori čestitala je ministru Hrapoviću stupanje na dužnost i naglasila da Ministarstvo zdravlja, kao i do sada, može računati na podršku SZO u nastavku započetih procesa.
Sagovornici su se saglasili da u narednom periodu treba još više jačati saradnju u oblasti zdravstva, sa fokusom na unapredjenje primarne zdravstvene zaštite, preventivnhih usluga u cilju smanjenja opterećenja od hroničnih nezaraznih bolesti.