02. decembar – Prof. dr Silvio Bašić stručni konsultant KCCG

0
397

Klinički centar Crne Gore uspostavo je stručnu saradnju sa prof. dr Silvijom Bašićem, eminetnim hrvatskim neurologom iz Zavoda za neurologiju, Kliničke bolnice Dubrava, koji će u narednom periodu uz crnogorske ljekare liječiti kompleksne neurološke pacijente.
Prof. dr Bašić boravio je u radnoj posjeti KCCG i tom prilikom obavio preglede određenog broja pacijenata oboljelih od epilepsije.

– Veliko mi je zadovoljstvo, i kao neurologu i kao direktoru Kliničkog centra Crne Gore, što smo u prilici da ugostimo i imamo na listi naših konsultanata ovako eminentnog stručnjaka, kao što je profesor Silvio Bašić, što će itekako doprinijeti realizaciji našeg zajedničkog projekta. Naime, riječ je o projektu koji se, zahvaljujući međudržavnoj saradnji, realizuje između Hrvatske i Crne Gore i koji će povezati crnogorsku i hrvatsku neurologiju i omogućiti značajano veći kvalitet pružanja zdravstvene zaštite neurološkim pacijenatima, prije svega oboljelim od Parkinsonove bolesti i epilepsije – kazao je dr Jevto Eraković, direktor KCCG.

On je istakao da je ovo jedan od projekata koji se uklapa u viziju razvoja Kliničkog centra Crne Gore i kojim se uspješno nastavlja projekat telemedicine, čijom primjenom ljekari iz KCCG u svakom trenutku imaju mogućnost telekonsultacije i zajedničke interpretacije EEG snimaka sa kolegama iz KB Dubrava.

– Želja nam je da nastavimo i ostvarimo ovako uspješnu saradnju i u ostalim segmentima i da učestvujemo u sličnim projektima koji itekako znače za razvoj crnogorske medicine i KCCG – istakao je dr Eraković.

Izražavajući zadovoljstvo boravkom u KCCG, prof. Bašić, rekao je da je ovo nastavak saradnje koja je počela prije više godina, kroz projekat umreživanja neurologa u regiji i kvalitetnijeg i zajedničkog rada za dobrobit naših bolesnika.

– Vrlo sam ugodno iznenađen kvalitetom i načinom rada kolega u Klinici za neurologiju KCCG. Jako lijepo je opremljen prostor za bolesnike, imaju uslove kao u svakoj najsavremenijoj svjetskoj klinici. Što se tiče samog uređenja prostora i kvaliteta rada ljekara apsolutno ne zaostaju ni u čemu. Naravno da smo svi mi, na ovim našim prostorima, djelimično ograničeni nekim tehničkim mogućnostima, dijagnostičkim metodama, ljekovima, ali zato sve to nadomještavamo našim zajedničkim radom i trudom i upravo u tom pravcu je i ova moja današnja posjeta, kao nastavak jedne lijepe, a nadam se i sve bolje i bolje buduće saradnje – naglasio je prof. Bašić.

– Nastavljamo sa dobrom tradicijom saradnje sa centrima u regionu i danas smo imali čast da ugostimo profesora Silvija Bašića iz Kliničke bolnice Dubrava iz Zagreba. Ovakvom saradnjom doprinosimo povećanom kvalitetu usluga pacijenata koji su oboljeli od epilepsije i time smanjujemo potrebu za upućivanje u zdravstvene centre van Crne Gore. Pacijenti dobijaju usluge koje su na nivou svjetskih standarda i parametara, takođe, imajući u vidu bogato iskustvo našeg konsultanta, ova saradnja će biti značajna i u kontinuiranoj edukaciji zaposlenih neurologa na Klinici za neurologiju – kazala je dr Dragica Milikić, načelnica Odjeljenja za opštu neurologiju Klinike za neurologiju KCCG.