2019. decembar – Zavod za transfuziju krvi – dobrovoljno davalaštvo krvi

0
372

– Članovi Rukometnog kluba “Budućnost” organizovali su prvu akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Zavoda u Podgorici sa oko 10 davalaca krvi.

– Velika korporativna akcija dobrovoljnog doniranja krvi organizovana je  u prostorijama The Capital plaza centra. Organizatori tradicionalne akcije su kompanija Uniqa, The Capital plaza
i partnerske organizacije. U akciji je učestvovalo oko 50 davalaca krvi.

– Društvo dobrovoljnih davalaca krvi Podgorica organizovalo je svoju drugu ovogodišnju akciju dobrovoljnog davanja krvi u Podgorici, uoči Dana oslobođenja Podgorice, u kojoj je
učestvovalo je oko 70 davalaca krvi.

– Zaposleni u Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu organizovali su drugu ovogodišnju akciju dobrovoljnog davanja krvi u Podgorici sa oko 30 davalaca krvi.

– Maturanti Srednje stručne škole “Ivan Uskoković”, na čelu sa pomoćnikom direktora Srećkom Kljajićem, organizovali su drugu akciju dobrovoljnog davanja krvi od početka ove godine.
Akcija je okupila je više od 50 maturanata, koji su sticanje punoljetstva željeli da obilježe dobrovoljnim doniranjem krvi.

– Polaznici i zaposleni u Policijskoj akademiji Danilovgrad organizovali su drugu akciju dobrovoljnog davanja krvi od početka ove godine. Akcija je realizovana u saradnji sa Društvom dobrovoljnih davalaca krvi i Crvenim krstom u tom gradu, a posvećena je Danu Opštine Danilovgrad. U akciji je učestvovalo više od 20 davalaca krvi.

– Volonteri i zaposleni u Crvenom krstu Crne Gore organizovali su akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama te organizacije u Podgorici. U akciji, koja se tradicionalno realizuje povodom obilježavanja Dana Crvenog krsta Crne Gore, učešće je uzelo više od 25 davalaca krvi.

– Forum mladih Bošnjačke stranke organizovao je akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi u Podgorici. U akciji je učestvovalo oko 15 dobrovoljnih davalaca krvi. Osim Podgorice, akcija je organizovana i u drugim organizacionim djelovima Zavoda: Pljevljima,Bijelom Polju ,Beranama i Baru.

– Zaposleni u JP Nacionalni parkovi Crne Gore organizovali su akciju dobrovoljnog davalaštva krvi u kojoj je učestvovalo oko  20 davalaca.