20. decembar – Dom zdravlja Podgorica obilježio 92 godine postojanja

0
326

Dom zdravlja Podgorica je dobro organizovana zdravstvena ustanova, u kojoj se primjenjuju najsavremenije medicinske tehnologije na primarnom niovu zdravstvene zaštite i u kojoj radi visokoprofesionalan kadar, od ljekara, do sestara i zdravstvenih saradnika. Efikasnim i kvalitetnim radom potvrdili smo da je primarna zdravstvena zaštita temelj zdravstvenog sistema u Crnoj Gori, poručio je direktor Doma zdravlja Podgorica doc. dr Nebojša Kavarić, na svečanosti upriličenoj povodom 92 godine postojanja i rada najveće zdravstvene ustanove na primarnom niovu u Crnoj Gori.

On je podsjetio na višedecenijski razvoj Doma zdravlja Podgorica i plejadu ljekara i zdravstvenih radnika koji su ga gradili i izgradili ustanovu, koja je danas ponos svih građana Glavnog grada.

– Za nama je devet decenija punih entuzijazma, posvećenosti, napornog rada generacija zdravstvenih radnika, koje su gradile zdravstvenu službu i svoje znanje, umijeće i humanost, koju nosi naša profesija, nesebično davali stanovnicima sa ovog područja, ali i šire. Svi oni dali su izuzetno veliki doprinos u razvoju medicinske struke i nauke i u Podgorici i u Crnoj Gori. Danas je Dom zdravlja Podgorica savremena zdravstvena ustanova, koja, u skladu sa najnovijim medicinskim trendovima i doktrinama pruža visok nivo zdravstvenih usluga. Nastavićemo da unapređujemo naše znanje i struku, tehnologiju i prostor, kako bi svaki građanin dobio pravovremenu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu – poručio je doc. dr Kavarić.

I ove godine, već tradicionalno, uručene su zahvalnice radnicima koji su ove godine otišli u zasluženu penziju i godišnje nagrade najboljim pojedincima i organizacionim cjelinama za poseban doprinos u radu tokom 2019.godine.

Priznanja za godišnji doprinos u radu u 2019. godini:

 – Organizaciona cjelina izabrani doktor za djecu: doktor godine – dr Biljana Fuštar, specijalista pedijatar i med. sestra Sonja Rašović.

– Organizaciona cjelina izabrani doktori za odrasle: doktor godine – dr Radmila Bojović, doktor medicine i med. sestra Slađana Petković.

– Organizaciona cjelina izabrani doktori za žene: doktor godine – dr Nataša Tomašević, specijalista ginekologije i akušerstva i med. sestra Anđela Perović.

– Centri za podršku: dr Maida Burdžović – Centar za mentalno zdravlje, Ruža Raičević fizioterapeut – Jedinica za fizikalnu terapiju primarnog nivoa i Marko Đurđić, psiholog – zdravstveni saradnik.

– Nemedicinski radnik: Mladen Vešović – Jednica za sanitetski prevoz

– Služba godine: Centar za laboratorijsku dijagnostiku.

– Specijalno priznanje: dr Alma Drešević, specijalista pedijatrije – Za izuzetan profesionalan i stručni pristup za djelovanje u posebnim okolnostima.

– Poslovni partner godine: kompanija BTL Medical, Podgorica – Za izuzetnu poslovnu saradnju i doprinos u pružanju efikasnije primarne zdravstvene zaštite pacijentima.