20. decembar – Rotari klub Budva donirao medicinsku opremu bolnici “Danilo I”

0
74

Članovi Rotari kluba Budva organizovali su danas u bolnici “Danilo I” simboličnu svečanost povodom donacije medicinske opreme za Ginekološko-akušersko odjeljenje, Dječije odjeljenje i Operacioni blok.

Medicinska oprema koja je u bolnicu pristigla krajem ljeta nabavljena je posredstvom dvogodišnjeg global-grant projekta Rotari kluba Budva “Prva crnogorska bolnica “Danilo I” – moj prvi dom”, prenosi Cetinjski list.

Direktorica bolnice Sonja Radojičić kazala je da je donacija veoma značajna, a naročito zbog toga što je medicinska oprema koja se ranije koristila dotrajala.

– Ovom opremom smo obezbijedili vrijedne aparate i instrumente za ginekologiju, operacioni blok i pedijatriju sa akušerstvom. Aparaturu smo dobili krajem avgusta mjeseca, međutim nije bilo prilike da se to ozvaniči zbog sveukupne epidemiološke situacije – kazala je Radojičić.

Kako je rečeno iz budvanskog Rotari kluba, proces je podrazumijevao stalnu koordinaciju uprave bolnice i načelnika odjeljenja sa Rotari klubom Budva, koji je, posredstvom sopstvenih aktivnosti i u saradnji sa Distriktom 2483 i Rotari internacionalom, realizovao projekat kako bi se osavremenili i proširili postojeći kapaciteti pomenutih odjeljenja, olakšao rad posvećenog stručnog osoblja i poboljšao kvalitet zdravstvene zaštite pacijenata najstarije crnogorske bolnice. Prema riječima predsjednice Rotari kluba Budva za 2020/2021. godinu, Dijane Čelik radi se o donaciji u iznosu od 155.000 eura.