21. maj – Mobilni vakcinalni punktovi u autobusima

0
56

Mobilni vakcinalni punktovi u autobusima, sa medicinskim osobljem, krenuli su iz Budve i Ulcinja u susret građanima zainteresovanim za vakcinaciju. Prvi dan vakcinacije u mobilnim punktovima u Budvi i Ulcinju prate direktor Instituta za javno zdravlje, dr Igor Galić i načelnica vakcinacije, dr Milena Popović Samardžić, koji su pozvali građane na masovnu imunizaciju.

Na Slovenskoj plaži i šetalištu u Ulcinju predstavnici zdravstvenih institucija, u okviru kampanje za masovnu vakcinaciju, na raspolaganju su građanima koji imaju pitanja ili bilo kakve nedoumice u vezi sa procesom vakcinacije protiv koronavirusa.

Pored postojećih 140 vakcinalnih punktova, Ministarstvo zdravlja u saradnji sa ostalim zdravstvenim institucijama omogućilo je imunizaciju i u mobilnim punktovima koji će narednih dana biti na više lokacija u zemlji.

Građane će, kako je saopšteno, vakcinisati stručne medicinske ekipe iz lokalnih domova zdravlja uz podršku kolega iz Podgorice i Instituta za javno zdravlje.

Dr Galić izrazio je zadovoljsvo zbog trenutnog trenda vakcinacije, ali i pozvao građane na oprez i agilniji odziv kako bi što spremnije dočekali turističku sezonu i pandemiju ostavili iza sebe.