21. maj – Otvorena rekonstruisana stomatološka poliklinika

0
187

Rekonstruisana stomatološka poliklinika Kliničkog centra Crne Gore, koja je svečano otvorena, može da sa poredi sa najsavremenijim i najopremljenijim klinikama, a crnogorski građani će dobiti bolju i kvalitetniju stomatološku zaštitu, poručio je direktor KCCG-a dr Jevto Eraković.

– Danas svečano otvaramo obnovljenu stomatološku poliklinku, koja ima sadržaje koji mogu da se porede sa najsavremenijim i najopremljenijim klinikama. Na ovaj način svi građani Crne Gore imaće mogućnost da dobiju kvalitetniju stomatološku zaštitu. Ovom prilikom ih pozivam da dođu, da se uvjere u kvalitet usluge – poručio je dr Eraković.

On je podsjetio da je KCCG u proteklih 14 godina pratio razvoj Crne Gore i unapređivao sve segmente rada. Od budućih projekata najavio je izgradnju novog Urgentnog centra, Klinike za infektivne bolesti, Klinike za dermatovenerologiju, Klinike za mentalno zdravlje, kao i Klinike za hematologiju.

– Pored toga tu je nabavka sofisticirane nove opreme, usavršavanje kadra i sve ono što daje snagu i nama i našim građanima – kazao je dr Eraković.

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje, Sead Čirgić, istakao je da je svaki segment zdravstvene zaštite veoma značajan i predstavlja dio cjelokupnog zdravstvenog sistema.

– Posebno me raduje što smo ovaj put obratili pažnju na oralno zdravlje naših građana. Fond za zdravstveno osiguranje je prepoznao neophodnost ulaganja u rekonstrukciju stomatološke poliklinike i, kroz budžet, opredijelio iznos od oko 200 hiljada eura, od čega se 140 hiljada odnosi na samu rekonstrukciju, a 60 hiljada smo obezbijedili za nabavku opreme – naveo je Čirgić.

Rezultat dobre saradnje Kliničkog centra i Fonda za zdravstveno osguranje vidi se i danas u tome što su, kako je pojasnio, obezbjeđeni bolji uslovi rada i liječenja.

– Svako ulaganje u zdravstveni sistem je ulaganje u zdravlje građana i sa ovakvim aktivnostima ćemo nastaviti i dalje, prepoznajući uska grla zdravstvenog sistema, za postizanje boljih rezultata. Čestitam menadžmentu Kliničkog centra na još jednom uspješno realizovanom projektu, zaposlenima želim uspješan rad i srećan vam Dan nezavisnosti – zaključio je Čirgić.