24. maj – Uspješno završena velika borba za ljudske živote

0
170

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ističe da je uspješno završena ova faza velike borbe za ljudske živote, moramo biti isto tako odgovorni i odlučni u saniranju socijalnih i ekonomskih posljedica pandemije koronavirusa.

– Crna Gora se uspješno izborila sa koronavirusom! Nema više oboljelih! Uspješno je završena ova faza velike borbe za najsvetije vrijednosti – za ljudske živote. Državni organi i crnogorsko društvo u cjelini pokazali su zavidan nivo odgovornosti u suočavanju sa ovim novim izazovom, a zdravstveni sistem organizovanost, posvećenost i kompetentnost – napisao je Đukanović na Twiteru.

Prema njegovim riječima sve državne institucije, počev od Vlade, Policije, Vojske, pa do lokalnih uprava, inspekcijskih i komunalnih službi, iskazali su veoma ozbiljan napredak u pogledu funkcionalnosti, kao i izuzetnu požrtvovanost, hrabrost i odgovornost.

– Nezamjenjivi volonteri, na čelu s Crvenim krstom, i izdašni donatori, mnogobrojni domaći, a važno je naglasiti i veoma renomirani inostrani prijatelji i investitori. Sve ovo je razlog za zadovoljstvo i iskrenu i duboku zahvalnost.
Sada moramo biti isto tako odgovorni i odlučni u saniranju socijalnih i ekonomskih posljedica pandemije – zaključio je Đukanović.

Nakon 68 dana, od prvog zabilježenog slučaja, Crna Gora je trenutno bez oboljelih od koronavirusa.