22. april – Slovenija donirala Crnoj Gori maske i dezinfekciona sredstva

0
67

Crnoj Gori je uručena donacija Slovenije u cilju sprječavanja širenja infekcije koronavirusa, vrijedna 107.350 eura, a koju čine maske i dezinfekciona sredstva, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako se ističe, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i državni sekretar Zoran Miljanić razgovarali su sa državnim sekretarima MUP-a Slovenije Francom Kanglerom i Božom Predaličem.

– Sagovornici su prije svega pozdravili tradicionalno dobre odnose dvije zemlje, čija slika jeste i uspješna saradnja dva ministarstva unutrašnjih poslova – navode u MUP-u.

U susret slovenačkom predsjedavanju Savjetom Evropske unije, koje počinje 1. jula, gosti iz Slovenije poručili su da žele stabilnost u ovom dijelu Evrope i osvježavanje saradnje sa Crnom Gorom.

Istaknut je i značaj koordinacije između policija Crne Gore i Slovenije što se tiče kriminala, uključujući i trgovinu ljudima, a najavljeni su i bilateralni ugovori o saradnji na tim poljima.

– Iskazana je i spremnost za nastavak pomoći Slovenije Crnoj Gori u vidu opreme, obuka, eksperata itd. Kao primjer toga, Crnoj Gori je uručena donacija Republike Slovenije – zaključuju u MUP-u, prenosi Analitika.