22. novembar – Dom zdravlja u Nikšiću dobio patronažno vozilo

0
267

Dom zdravlja u Nikšiću dobio je kao donaciju patronažno vozilo, koje su za potrebe ambulante u Vidrovanu obezbijedili privrednici i mještani iz te mjesne zajednice.
Direktor Doma zdravlja, dr Veselin Bulatović, ukazao je na značaj te donacije kojom je omogućeno i efikasnije obavljanje patronažne službe na području Vidrovana, gdje živi oko 5,5 hiljada stanovnika.
– Sada nam je omogućeno da angažujemo, odnosno rasporedimo medicinskog tehničara koji će obavljati patronažnu službu na ovom području, čime ćemo dodatno podići kvalitet i dostupnost primnarne zdravstvene zaštite – rekao je dr Bulatović prilikom uručenja vozila na Vidrovanu.
Prema njegovim riječima, do kraja godine trebalo bi da se nabave patronažna vozila za potrebe ambulante u Mjesnoj zajednici Dragova Luka.
Dr Bulatović je ocijenio da su izuzetno zadovoljni radom ambulante u Vidrovanu, u kojoj su zaposleni ljekar i dva medicinska tehničara i najavio angažovanje još jednog tehničara iz tog kraja za potrebe patronažne službe.
Dr Marijana Šturanović, koja radi u ambulanti u Vidrovanu podsjetila je da je otvorena prije dvije godine i navela da imaju registrovanih oko 1,7 hiljada pacijenta i dnevno oko 70 do 80 posjeta, a riječ je, uglavnom, o hroničnim bolesnicima i starijoj populaciji.