23. avgust – Paraolimpijci dostojanstveno predstavljaju Crnu Goru

0
239

Crnogorska atletičarka Marijana Goranović osvojila je srebrenu medalju u bacanju kugle na Evropskom prvenstvu za osobe sa invaliditetom u Berlinu. Do odličja u kategoriji F 41 (osobe niskog rasta) došla je hicem od 6,56 metara. To je njeno drugo odličje na šampionatima Evrope, nakon što je u istoj disciplini bila srebrna prije dvije godine u Grosetu. Zlato je osvojila Francuskinja Vandegou Rose sa novim evropskim rekordom iz prve seije 7,19 metara,dok je bronzana bila Rabia Cirit iz Turske sa 6,2 metra. Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je Marijani Goranović osvajanje srebrne medalje na Evropskom prvenstvu i istakao da paraolimpijci kao i uvijek dostojno predstavljaju Crnu Goru.

– Lijepa vijest iz Berlina. Marijana Goranović je osvojila srebrnu medalju. Najiskrenije čestitke. Naši paraolimpijci i na ovom takmičenju dostojanstveno, kao i uvijek, predstavljaju svoju Crnu Goru. Pozdrav svima uz najbolje želje za dalje uspjehe! – poručio je predsjednik Crne Gore. Čestitke je uputio i ministar sporta Nikola Janović.

– Naša paraolimpijka Marijana Goranović, vicešampionka je Evrope u bacanju kugle! Bravo Marijana! Srebro na Evropskom prvenstvu u paraatletici, tvoja je nova životna pobjeda kojom si osvojila medalju za snagu volje, za hrabrost, za upornost, za Crnu Goru – kazao je Janović. Prema njegovim riječima, Goranović je odvažnim nastupom još jednom potvrdila, da je jedna od naših najuspješnijih sportiskinja, koja na dostojanstven način reprezentuje crnogorski sport i državu Crnu Goru. Janović je čestitku uputio i cijelom Marijaninom timu, njenoj porodici i crnogorskom Paraolimpijskom komitetu. Crnogorski paraolimpijac Radmilo Baranin kao petoplasirani završio je nastup na Evropskom prvenstvu u Berlinu, u bacanju koplja. On je nastup u spojenim kategorijama F 33-34 završio sa sa novim ličnim rekordom 20,84 metara. U istoj disciplini Danilo Gojković zauzeo je deseto mjesto hicem od 18,73 metra popravivsi lični rekord za metar i 46 centimetara. U bacanju diska Mirnes Ramović je u kategoriji F 11 sa novim ličnim rekordom 26,83 metara, osvojio posljednje, sedmo mjesto. Prvog dana EP u Berlinu, Miloš Ranitović je zauzeo sedmo mjesto u skoku u dalj, u za njega novoj kategoriji T13 (osobe sa smetnjama vida), umjesto dosadašnje T12.