24. avgust – POSJETA PODPREDSJEDNICE VLADE AZRE JASOVIĆ HERCEG NOVOM

0
486

FOTO 2Potpredsjednica Vlade Azra Jasavić obišla je danas Institut dr Simo Milošević u Igalu i tokom razgovora sa menadžmentom kompanije poručila da se mora očuvati godinama stvarani brend, osoblje i iskustvo medicinskog osoblja, što je, kako je istakla, komparativna prednost te institucije.
I pored četiri pokušaja privatizacije ova kompanija nije pronašla strateškog i kvalitenog partnera. Usmjeravanje tendera na ciljane investitore nije dalo rezutate, jer su partneri bili sa lošim bonitetom i bez iskustva u ovoj oblasti. Država mora biti agilnija u pronalaženjem novih tržišta i kvalitetnog strateškog partnera Institutu, jer ovo ustanova ne dobija subvencije, a zapošljava preko 700 radnika – saopšteno je iz kabineta potpredsjednice Vlade. Navodi se i da Institut godišnje ostvari 80.000 noćenja za potrebe crnogorskog Fonda zdravstva i to se mora očuvati.
-Institutu je potrebna kvalitetna privatizacija koja mora biti transparentna. Bonitet kupca mora biti neupitan, djelatnost Instituta očuvana i unaprijedjena, a zaposleni kao visoko kvalitetan kadar u tom procesu ispoštovani – izjavila je Jasavić.
Jasavić je istakla da dom u Bijeloj ima 70 godišnju tradiciju i brilijantne rezultate.