25. septembar – Podgorica obilježila Svjetski dan srca

0
12

Glavni grad Podgorica i Crnogorsko udruženje za srčanu slabost obilježili su Svjetski dan srca u novom Bemax parku u Tološkoj šumi.

Građani su imali priliku da besplatno izmjere krvni pritisak i da dobiju vaučere za mjerenje kompletnog nalaza masnoće u krvi. Osim toga, i farmaceutske kuće dale su svoj doprinos, te obezbijedile programe ishrane i razne suplemente.

Glavni grad Podgorica i Crnogorsko udruženje za srčanu slabost omogućili su građanima Podgorice i svim posjetiocima da besplatno izmjere težinu i visinu, ali i da izračunaju Body mass index. Uz to, program su pratili fitnes i plesni časovi, kao i sportska takmičenja.

Brojni građani iskoristili su ove mogućnosti, a organizatori su izuzetno zadovoljni odzivom, naročito sugrađana starije životne dobi.

Glavni grad će nastaviti da podržava akcije, te organizuje manifestacije, koje promovišu zdrave stilove života i poziva građane da vode računa o svom zdravlju, te da redovno obavljaju ljekarske preglede i praktikuju sportske i rekreativne aktivnosti.