3. oktobar – Posjeta bolnici u Istanbulu

0
226

Na poziv Menadžmenta zdravstvene grupe Acibadem iz Istanbula od 03-05. oktobra, realizovana je posjeta ovoj bolnici predstavnika Fonda i Kliničkog centra, sa kojom Fond ima zaključen Ugovor o pružanju zdravstvenih usluga osiguranicima Fonda iz određenih oblasti medicine.

Sastav delegacije iz Fonda čini su Sead Čirgić, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje i Milena Cvijanović, pomoćnik direktora Sektora za ekonomske poslove za zdravstveno djelatnost, dok su iz KCCG bili dr Jevto Eraković, direktor KCCG, prof. dr Marina Ratković, medicinski direktor KCCG, dr Nermin Abdić, direktor Urgentnog centra KCCG i dr Saša Radović, direktor Instituta za bolesti djece KCCG.

Tokom posjete crnogorska delegacija se susrela sa predstavnicima menadžmenta zdravstvene grupe Acibadem i doktorima iz oblasti neurohirurgije, onkologije, hematologije i radiologije.

U bolnici Altunizade primio ih je zamjenik generalnog direktora grupacije Acibadem Rasim Topuz sa saradnicima.

Čirgić je izrazio zadovoljstvo sa tretmanom u liječenju naših osiguranika i uslovima koje imaju tokom liječenja. Interesovao se da li postoji mogućnost za specijalizacije u njihovoj bolnici i edukaciju naših doktora. Ukazao je da cijene zdravstvenih usluga trebaju biti konkurentne, što su članovi menadzmenta prihvatili i saopštili da se cijene svake godine preispituju.

Prilikom posjete bolnici, predstavnici Fonda i KCCG su posjetili dva pacijenta iz Crne Gore na Odjeljenju za hematologiju, kojima je izvršena transplantacija koštane srži.