23. mart – Analizirano funkcionisanje KCCG za protekla tri mjeseca

0
259

Direktorka Kliničkog centra Crne Gore Zorica Kovačević sa saradnicima održala je 23. marta o.g. konferenciju za novinare na kojoj je istakla da je ta ustanova najopterećenija u zdravstvenom sistemu Crnn Gore. Analizirajući funkcionisanje KCCG za protekla tri mjeseca, od kada ona rukovodi najvećom zdravstvenom ustanovom u crnogorskom zdravstvenom sistemu, suočila se sa nedostakom opreme i prostornih kapaciteta, kao i deficitom kadra.
Ona smatra da su upravo nedostatak opreme i dotrajalost postojeće, kao i deficit stručnog kadra, najveći problemi i glavni uzročnici stvaranja listi čekanja u našoj ustanovi kao i preopterećenost sa pacijentima iz opštih bolnica.
Pored direktorke Kovačević, konferenciji je prisustvovala doc. dr Snežana Raspopović, medicinski direktor KCCG, kao i dr Srereten Kavarić, mr sc. med., direktor Interne klinike, prof. dr Vladimir Todorović, direktor Klinike za onkologiju i radioterapiju, dr Nebojša Bulatović, direktor Klinike za bolesti srca, dr Branimir Vlahović, direktor Centra za radiološku dijagnostiku i dr Sonja Milašinović, direktorka Instituta za bolesti djece.