7. septembar – OTVORENA ZDRAVSTVENA STANICA DOMA ZDRAVLJA NIKŠIĆ U DRAGOVOJ LUCI

0
316

FOTO 1Ministar zdravlja prof. dr Budimir Šegrt otvorio je zdravstvenu stanicu doma zdravlja Nikšić u Dragovoj Luci. Otvaranjem nove ambulante opšte medicine, obezbijediće se dostupnija i kvalitetnija zdravstvena zaštita za oko deset hiljada stanovnika sa ovog područja. Adaptaciju ambulante omogućili su firma Bemaks, Opština Nikšić, Ministarstvo zgravlja i Fond zdravstva.
Ministar zdravlja, Budimir Šegrt kazao je da ovi projekti samo naizgled izgledaju kao mala ulaganja, ali se njihovom realizacijom neuporedivo više doprinosi kvalitetu življenja ljudi u Crnoj Gori. Najavio je da će se i u Nikšiću, kao i drugim većim centrima u Crnoj Gori, nastaviti sa takvim kvalitetnim sistemom zdravstvene zaštite i približavanjem pacijentima ljekara iz domova zdravlja.
Predsjednik opštine Nikšić Veselin Grbović je rekao da su, u dogovoru sa ministarstvom i domom zdravlja, planirali da i u ostalim većim mjesnim zajednicama otvore zdravstvene ambulante, koja od ranije radi u Kličevu, sada i u Dragovoj Luci, a narednih dana počeće i u Vidrovanu.
Direktor doma zdravlja dr Veselin Bulatović, naveo je da je adaptacijom i opremanjem ambulante poboljšan kvalitet zdravstvenih usluga za stanovnike Dragove Luke i istakao da bez donacije firme Bemaks, kao i podrške Opštine i Ministarstva zdravlja, taj projekat ne bi mogao biti realizovan. – Otvaranjem ambulanti u prigradskim mjesnim zajednicama nastojimo da primarnu zdravstvenu zaštitu što više približimo pacijentu. Imamo izuzetno pozitivno iskustvo sa radom prve ovakve ambulante u Kličevu, koja je otvorena prije tri godine, gdje je registrovano više od 1,3 hiljade stanovnika i svakodnevno se pregleda oko 60 pacijenata. Imamo zahtjeve da i u objektima mjesnih zajednica Humci i Straševina adaptiramo te prostore i otvorimo ambulante, što ćemo uskoro i realizovati, slijedeći strategiju Ministarstva zdravlja da se što više primarna zdravstvena zaštita približi pacijentu – rekao je Bulatović.